16.07.2009. / 17:42

Autor: Ivica Medo

Milano - Slaven Belupo 0:4: Hat-trick Vojnovića

U prvoj utakmici 2. pretkola Europske lige Slaven Belupo na gostovanju u Kumanovu kod Milana već je na poluvremenu poveo s 4:0, a hat-trick postigao je Aljoša Vojnović

Bojan VručinaBojan VručinaPogotke za hrvatskog predstavnika postigli su Czismadia u 26. minuti, te Vojnović u 39., 41. i 44. minuti.

Nakon prilično slabe igre Slavena u 1. pretkolu protiv Birkirkare, izabranici Milivoja Bračuna u Kumanovu su od prve minute pokazali tko je gazda na terenu.

Vručina i Vojnović zaprijetili su vrataru Milana već na startu utakmice, a nešto kasnije Poldrugač i Posavec pokušavaju udarcima iz daljine.

Koprivničanci su poveli u 26. minuti pogotkom bivšeg mađarskog reprezentativca Csaba Czismadia, koji je postigao pobjednički pogodak za Slaven i protiv Birkirkare, pa se njegov angažman "farmaceutima" već sad isplatio.

A onda na scenu stupa Aljoša Vojnović koji u 39. minuti postiže svoj prvijenac za Slaven, a u sljedećih pet minuta postiže još dva pogotka i tako osigurava Slavenu već nakon 45 minuta igre prolaz u sljedeće kolo.

Na početku drugog poluvremena Milivoj Bračun uvodi u igru Lapića umjesto Rogulja, dok Jusufi mijenja Erdogana i Alijiua sa Stojanovićem i Zibom.

Bračun radi još jednu izmjenu. U 56. minuti teren je napustio Posavec, a ušao je Šafarić. U narednih desetak minuta Slaven čvrsto kontrolira utakmicu i bez većih problema zaustavlja sve napada obeshrabrenih nogometaša Milana.

U 66. minuti Milano radi i posljednju treću izmjenu, umjesto Lazareva ulazi Beljulji. Bez obzira na visoko vodstvo Slaven i dalje pritišće domaćine, udarcima s distance izmjenjuju s Vručina i Šafarić.

Trostrukog strijelaca Vojnovića u 77. minuti zamijenio je Poredski.

Do kraja utakmice Slaven je mogao postignuti još pokoji pogodak, no i s ovim rezultatom klub iz Koprivnice sigurno prolazi u sljedeće kolo.

Milano - Slaven Belupo 0:4

Kumanovo: Stadion Gradski

Strijelci: Czismadia 26, Vojnović 39, 41, 44

Milano Kumanovo: Markovski, Cecelia, Aliji (Ziba 46), Aziri, Lazarev (Beljulji 66), Limani, Trajkovski, Erdogan (Stojanović 46), Bogatinov, Alimi, Shabani

Trener: Erkan Jusufi

Slaven Belupo: Rodić, Purić, Czismadia, Rogulj (Lapić 46), Maras, Poldrugač, Posavec (Šafarić 56), Bilen, Jurić, Vručina, Vojnović (Poredski 77)

Trener: Milivoj Bračun

Glavni sudac: Fernando Teixeira Vitienes (ŠPA)

Pomoćnici: Victoriano Diaz Casado, Manuel Angel Torre Cimiano (ŠPA)

Četvrti sudac: Jose Luis Paradas Romero (ŠPA)

Vezane vijesti

Njemačkoj kazna zbog neonacističke zastave

Njemačkoj kazna zbog neonacističke zastave

UEFA je kaznila Njemački nogometni savez s 25.000 eura jer su njemački navijači na utakmici EURA protiv Danske istakli neonacističku zastavu. Istraga… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika