17.07.2009. / 14:22

Autor: Ivica Medo

Jurčić: Treba prvo proći Pjunik, a onda razmišljati o Salzburgu ili Bohemiansu

Ako prođe Pjunika, Dinamo će u 3. pretkolo Lige prvaka igrati protiv pobjednika susreta Red Bull Salzburga i Bohemiansa

Kruno JurčićKruno JurčićŽdrijeb u Lyonu nije bio previše naklonjen Dinamu. Ukoliko prođe armenski Pjunik, susresti će se sa pobjednikom susreta austrijskog Salzburga i irskog Bohemiansa. Podsjetimo, u prvom susretu Salzburg je remizirao 1:1, pa će, iako je bio favorit, u Dublinu morati "juriti" rezultat.

"Većinu svojih misli usmjerio sam prema idućem protivniku, a to je Pjunik. No, mogu reći da smo dobili jedan od najjačih parova. Osobno znam kolika su bila ulaganja Salzburga u nove igrače, pa mogu procjeniti koliko će nam biti teško ukoliko njih dobijemo. Protivnik je težak, i s te strane nisam zadovoljan ždrijebom. No, sve što sam u karijeri napravio, napravio sam teško i bilo je uvijek tvrdo, pa se tako nastavlja i u mojoj trenerskoj karijeri. Možda je dobro da smo dobili takvog protivnika", prokomentirao je ždrijeb trener Dinama Kruno Jurčić.

Slično razmišlja i najskuplji igrač Dinama, Igor Bišćan.

"Ždrijeb nije najbolji, ali mi moramo prvo riješiti Pjunik. Možda bi bilo bolje da smo dobili nekog drugog, ali ako želimo ostvariti cilj, a to je minimalno plasman u Europsku ligu, onda moramo pobijediti svakog protivnika. Stoga možda i nije loše što smo dobili takvog teškog suparnika jer ćemo u susretima s jednom ili drugom momčadi testirati našu snagu", pojasnio je Bišćan.

Međutim, prije utakmice sa Salzburgom ili Bohemiansom, Dinamo mora apsolvirati Pjunik. Bišćan se osvrnuo na utakmicu u Armeniji.

"Nismo zadovoljni, prvenstveno rezultatom, jer smo imali igru u svojim rukama i nekoliko dobrih šansi koje nismo materijalizirali. No, možda smo i preoštri prema samima sebi. Tek smo pri kraju priprema i nismo odigrali previše pripremnih utakmica, pa je teško očekivati sjajnu igru već u prvoj natjecateljskoj utakmici. Osjetili smo da smo bolji i stoga se možemo mirno pripremati za uzvrat u kojem nećemo dopustiti bilo kakvo iznenađenje".

Na pitanje hoće li Dinamu biti lakše u uzvratnoj utakmici, trener Jurčić je rekao:

"Teško mi je odgovoriti na takvo pitanje. To bi bilo banaliziranje. No, ako moram, onda ću reći da će biti lakše jer igramo kod kuće", smatra Jurčić.

Na novinarsko pitanje treneru, zašto je pretposatvio Kramarića Tomečaku, Jurčić je odgovorio opširno.

"Tomečaka sam uigravao na desnom boku u zadnjoj liniji, ali da bi odgovorio na ovo pitanje moram se prvo osvrnuti na nešto drugo. Igrali smo utakmicu u kojoj smo bili veoma dominantni. Ja vjerojatno nisam bio na istoj utakmici kao neki naši novinari, jer nelogično se piše o katastrofalnoj utkamici, a 40-ak puta smo bili u šesnaestercu protivnika. Upravo zbog toga sam pretendirao Kramarića", pojasnio je.

Što je sa Denisom Glavinom?

"Prvi dojmovi su odlični. Konkurirati će za prvu momčad u utakmici protiv Istre, a prijaviti ćemo ga i za utakmicu u Europi u sljedećem kolu", otkrio je Jurčić.

Istaknuo je i da su svi igrači u procesu treninga osim Tomića, a na teren se vraćaju i Calello, Ibanez i Antolić.

"Pivarića smo posudili Lokomotivi. Bolje da igra nego da sjedi na klupi", na kraju je zaključio Jurčić.

U europu s 'polijem'

Dinamo i Perutnina Ptuj potpisali su dvogodišnji sponzorski ugovor, a iznos je ugovora nepoznat, odnosno poslovna tajna.

"U vremenu krize dobili smo novog sponora. Perutnina Ptuj trgovački se širi na cijelu regiju. Mi ćemo nastojati da im u tome još više pomognemo. Nadam se da će oba partnera biti zadovoljna", rekao je predsjednik Dinama Mirko Barišić.

Zatim je riječ uzeo Predrag Šegović, direktor Pertnine Ptuj, jedne od najvećih mesnih industrija pilećih proizvoda u regiji.

"Naše proizvode dnevno koristi više od 1,5 milijuna ljudi, a 99 posto proizvoda proizvodi se u Hrvatskoj. Društvenu odgovornost potkrepljujemo ulaganjem u sport, do sada smo najviše ulagali u biciklizam i rukomet, a sada na velika vrata ulazimo u nogomet. Otvaramo suradnju najpopularnijih pilećih kobasica u Europi i najpopularnijeg kluba u regiji. Dinamo je zbog toga naš strateški partner i nadamo se mi njegov", rekao je Šegović.

Trener Dinama Kruno Jurčić rekao je: "Ne znam previše o tom poslu, ali kad sam vidio plakat sjetio sam se da moji klinci obožavaju Poli. Drago mi je da su prepoznali Dinamo kao sportski čimbenik, nadam se da ćemo dobrim rezultatima podići poslovne uspjehe svih naših sponzora." I Igor Bišćan također se uključio u hvalu novog sponzora. "Na nama je da se igrama odužimo novom sponzoru, kako u Hrvatskoj tako i u Eruopi".

Vezane vijesti

Njemačkoj kazna zbog neonacističke zastave

Njemačkoj kazna zbog neonacističke zastave

UEFA je kaznila Njemački nogometni savez s 25.000 eura jer su njemački navijači na utakmici EURA protiv Danske istakli neonacističku zastavu. Istraga… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika