17.07.2009. / 17:28

Autor: Martina Čizmić, Ivica Medo

U2 tjera Dinamo s Maksimira: Protiv Salzburga ili Bohemiansa možda i u Splitu

Ako prođe Pjunik, Dinamo će u 3. pretkolu Lige prvaka igrati s Red Bull Salzburgom ili Bohemiansom, no pitanje je hoće li biti domaćin na Maksimiru

Bono i EdgeBono i EdgeNije u pitanju neriješena situacija s gradom oko financiranja uljepšavanja "rugla na kraju grada", nego činjenica da Dinamo prvu utakmicu sa Salzburgom ili Bohemiansom treba igrati 28. ili 29. srpnja u gostiima, a uzvrat je na rasporedu tjedan dana kasnije 4. ili 5. kolovoza, dok će U2 9. i 10. kolovoza održati dva koncerta na Maksimiru.

Kako je za postavljanje grandiozne pozornice visoke 50 metara potrebno nekoliko dana, pojavio se problem sa terminom. No, direktor maksimirskog stadiona Miljenko Sakoman tvrdi da neće biti nikakvih problema sa odigravanjem utakmice.

Naime, pozornica bi se trebala početi postavljati u utorak, 4. kolovoza u jutarnjim satima kako bi sve bilo spremno do 9. kolovoza i prvog koncerta. Kako bi se u utorak ili najkasnije u srijedu trebao održati uzvrat, u Maksimiru su uvjereni da je sve moguće dogovoriti sa tehničkom službom U2 turneje.

"Mi ćemo u utorak odigrati uzvratnu utakmicu i čim ona završi, oni mogu početi postavljati pozornicu", uvjeren je direktor Dinama Damir Vrbanović.

Hoće li sve i proći tako lako kako se u Dinamu nadaju, znati će za koji dan kada hrvatski organizator koncerta, Lupa promocija prenese odgovor tehničke službe turneje. Čak i ako se dogovore oko nešto kasnijeg postavljanja pozornice, Dinamo će se morati pomiriti s činjenicom da će im nakon koncerta teren biti uništen.

Kako je Uefa već ranije naložila Dinamu da mora napraviti određene radnje u poboljšavanju uvjeta na Maskmiru, od rasvjete do sigurnosnih ograda, pitanje je hoće li se svi radovi odjednom moći izvesti na najružnijem stadionu u ovom djelu Europe, a uništen travnjak zasigurno će povećati iznos potreban za sanaciju.

Ako se hitno ne bude pristupilo minisanaciji Maksimira, čelnici Dinama već su naveli da bi se moglo dogoditi da Dinamo svoje europske utakmice odigra u Varaždinu, Osijeku ili čak i Splitu.

Vezane vijesti

Njemačkoj kazna zbog neonacističke zastave

Njemačkoj kazna zbog neonacističke zastave

UEFA je kaznila Njemački nogometni savez s 25.000 eura jer su njemački navijači na utakmici EURA protiv Danske istakli neonacističku zastavu. Istraga… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika