18.07.2009. / 14:50

Autor: Ivica Medo, Totalsport

Video: Najbolji mladi strijelac Europe u napadu uz Petrića za 10 milijuna eura

Hrvatski nogometni reprezentativac Mladen Petrić dobio je odličnog partnera u napadu njemačkog Bundesligaša Hamburga. Riječ je o Šveđaninu Marcusu Bergu...

Marcus BergMarcus BergOvaj nogometaš, koji će za mjesec dana proslaviti 23. rođendan, dosad je zapaženo igrao za nizozemskog prvoligaša Groningen, a potpuno je na sebe privukao pozornost tijekom Europskog prvenstva igrača do 21 godine.

Švedska je bila domaćin tom natjecanju, te je u polufinalu ispala od Engleske (nakon izvođenja jedanaesteraca), a Marcus Berg je bio uvjerljivo najbolji strijelac prvenstva sa sedam pogodaka.

Po navodima svih njemačkih medija, ugovor između Berga i Hamburga je dogovoren u petak, makar je još u četvrtak prošao liječničke preglede u sjeverno-njemačkom prvoligašu. Potpisao je vjernost na pet sezona, ali se službeno ne navodi financijska pozadina transfera. Samo se pretpostavlja da je vrijednost 10 milijuna eura.

- Bilo je dosta ponuda u posljednje vrijeme, ali ne želim pričati o njima. Sretan sam što je Hamburg klub u kojem nastavljam karijeru. Hamburg je jedna od najjačih momčadi u Bundesligi, sastav koji se uvijek bori za sam vrh i za trofeje - rekao je Berg koji je prošle sezone, sa 17 pogodaka, bio treći strijelac nizozemske Eredivisije.

- Dobili smo veliko pojačanje u Bergu, mladiću koji će još napredovati, a već je sada prava napadačka kvaliteta - rekao je trener Hamburga Bruno Labbadia.

Vezane vijesti

Njemačkoj kazna zbog neonacističke zastave

Njemačkoj kazna zbog neonacističke zastave

UEFA je kaznila Njemački nogometni savez s 25.000 eura jer su njemački navijači na utakmici EURA protiv Danske istakli neonacističku zastavu. Istraga… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika