19.07.2009. / 23:00

Autor: Ela Radić

David Gray: Teško mi je istovremeno biti tata i pjevač

Britanski pjevač David Gray prošlog je tjedna u svom studiju The Church u Londonu intimnim koncertom nekolicini novinara predstavio svoj novi album koji će se u prodaji naći 14. rujna. To je njegov osmi po redu studijski album, prvi nakon čertiri godine pauze a nazvao ga je "Draw The Line". Za taj album 41-godišnji pjevač kaže da jako vjeruje u njega te da planira s njim ponoviti uspjeh kakav je imao s albumom "White Ladder" objavljenom prije deset godina

Extrina urednica s čuvenim glazbenikomExtrina urednica s čuvenim glazbenikomDavid Gray kantautor je koji je glazbeno aktivan još od početka 1990-ih no tek je nakon objavljena dva albuma sa spomenutim trećim, "White Ladder" albumom postigao svjetsku slavu. Proslavio se melankoličnim, ljubavnim pjesmama s tog albuma poput "Please Forgive Me", "Babylon", "This Years's Love", a za taj je album osvojio i brojne nagrade kao i nominaciju za Grammy. Zanimljivo je i da je taj album do danas najprodavaniji album svih vremena u Irskoj a pjevač, iako rođen u Manchesteru i živi u Londonu, upravo u Irskoj ima najviše fanova.

Iduća tri albuma koja je objavio nisu postigla jednako velik uspjeh no kritičari su hvalili njegovu dosljednost u skladanju, koketiranje s folk glazbom te kombiniranje iste s rock i pop glazbom. David Gray školovani je slikar, oženjen je s odvjetnicom, 44-godišnjom Oliviom te imaju dvoje male djece. O novom albumu, obitelji i planovima za predstojeću turneju razgovarala sam s njim u prostorijama njegova studija, koji je smješten u prostorijama bivše crkve u sjevernom dijelu Londona. David Gray pokazao se kao simpatičan i pričljiv sugovornik koji preskače s teme na temu i zapravo me jako podsjetio na Gibonnija.

EXTRA: Kako biste opisali vaš novi album?
- Rekao bih da je vrlo direktan, emotivan je, radostan, daleko od melankolije koja je obilježila moje prijašnje albume. Zapravo, reflektira moje osjećaje i iskustvo sve od mog velikog uspjeha otprije deset godina. Moj album "White Ladder" postigao je veliki uspjeh, ali je i bacio sjenu a ne može se vječno živjeti ispod te sjene i ja sam odlučio da se nešto mora promijeniti. (Snimke: Zrinka Ferina, Reuters, Pixsell, Universal i dok. Extre)

Cijeli intervju pročitajte u tiskanom izdanju Extre

Vezane vijesti

Početak kraja Madonne

Početak kraja Madonne

Pop kraljica Madonna mogla bi izgubiti tu titulu - naime, njezin novi album "MDNA" jako se loše prodaje, točnije, pad prodaje njenog albuma u drugom… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika