02.09.2002. / 00:00

Autor: Nacionalova redakcija

TRŽIŠTE KAPITALA

ZAPOČEO S RADOM NOVI INVESTICIJSKI FOND RBA GRUPE

,,,

ZAPOČEO S RADOM NOVI INVESTICIJSKI FOND RAIFFEISEN GRUPE

Od prošlog tjedna hrvatsko tržište kapitala bogatije je za još jedan investicijski fond. U četvrtak je s operativnim poslovanjem započeo fond otvorenog tipa Raiffeisen Balanced kojim će upravljati Raiffeisen Invest, član Raiffeisen grupe. Riječ je o mješovitom fondu koji će prema svojoj strategiji, osim u domaće dionice i obveznice, ulagati i u vrijednosne papire na tržištima država Europske unije i drugih zemalja članica OECD-a. Odnos dionica i obveznica u portfelju fonda bit će 50 – 50 posto, čime će se, prema procjeni Uprave Raifeisen Investa, postići «optimalan omjer sigurnosti i profita».
Inače, Raiffeisen Balanced je drugi investicijski fond kojeg je osnovao Raiffeisen Invest ( do sada je poslovao samo čisti dionički fond Raiffeisen Bonds ). Investitori će za početni ulog u fondu morati odvojiti 100 eura u kunskoj protuvrijednosti, dok će svako sljedeće ulaganje iznositi minimalno 30 eura.

Vezane vijesti

Mladineo otišao, agresivni interesni lobiji ostali

Mladineo otišao, agresivni interesni lobiji ostali

U povodu medijskih tvrdnji kako je protiv novoimenovane direktorice Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost Sanje Kalambure podignuta… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika