20.07.2009. / 15:54

Autor: Ivica Medo

Uoči uzvratne utakmice s Pjunikom Jurčić poručuje: Prazan stadion i toplo vrijeme su alibiji

Pred uzvratnu utakmicu s Pjunikom u 2. pretkolu Lige prvaka trener Dinama Krunoslav Jurčić na današnjoj press-konferenciji istakao je kako neće tražiti alibi u činjenici što će njegova momčad sutra igrati pred praznim tribinama na Maksimiru...

Dražen Ladić i Krunoslav JurčićDražen Ladić i Krunoslav Jurčić"Znamo što nam je za učiniti. U prvoj utakmici nismo osigurali prolaz dalje i sada to moramo napraviti sutra. Želja nam je da što prije riješimo pitanje pobjednika", izjavio je Jurčić te je naglasio kako od svojih igrača traži da taktički igraju isto prvi vodstvo 3:0 ili kad je 0:0:

"Kad igraš za Dinamo ne znači da u 15. minuti moraš ostvariti vodstvo od tri gola razlike, jer svi igraju nogomet i nikoga nije lako pobijediti."

Hoće li prazne tribine biti problem za igrače Dinama?

"Odradili smo trening na glavnom terenu kako bi se igrači navikli na ambijent bez gledatelja. No, prazan stadion, toplo vrijeme, sve su to prazne priče, alibiji koje ne priznajem. Ako želimo biti prava momčad, onda moramo biti iznad toga", iskreno je priznao Jurčić.

Puno toga će ovisiti o napadačima koji se nisu proslavili u Erevanu.

"Mandžukić i Papadopoulos su nešto kraće u procesu treninga, zajedno su tek tri tjedna. Svaki dan za njih znači golemi napredak i stjecanje golgeterske sigurnosti. Nadam se da je ovih sedam dana zajedničkog rada pozitivno utjecalo na njih, odnosno da će se to vidjeti na realizaciji."

Jurčić se na kraju dotakao i sve većeg medijskog potenciranja Andreja Kramarića.

"On je u nekim kombinacijama ako se ukaže prilika tijekom utakmice. No, zamolio bih vas da tog dečka malo oslobodite pritiska. Vidite da mu dajemo šanse, ali nemojmo mu raditi medvjeđu uslugu", zaključio je trener Dinama.

Vezane vijesti

Njemačkoj kazna zbog neonacističke zastave

Njemačkoj kazna zbog neonacističke zastave

UEFA je kaznila Njemački nogometni savez s 25.000 eura jer su njemački navijači na utakmici EURA protiv Danske istakli neonacističku zastavu. Istraga… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika