Objavljeno u Nacionalu br. 714, 2009-07-21

Autor: Berislav Jelinić

KONTROVERZNI ODVJETNIK

Vrhunac bahatosti: Odvjetnik Pilipović na sudu prijetio i ključnom svjedoku u slučaju Pukanić

Krunski svjedok ispričao je u Državnom odvjetništvu da mu je Pilipović tijekom davanja iskaza pokazao papirić na kojem je svojim rukopisom napisao: “Jebat ću ti mater zbog ovoga"

ZORAN PILIPOVIĆ prije
mjesec dana prijetio je i
Nacionalovom novinaruZORAN PILIPOVIĆ prije mjesec dana prijetio je i Nacionalovom novinaruKrunski svjedok u istrazi atentata na Ivu Pukanića i Niku Franjića izjavio je Državnom odvjetništvu da mu je odvjetnik Zoran Pilipović prijetio zato što je odlučio surađivati s nadležnim državnim institucijama u tom slučaju. Krunski svjedok ispričao je da mu je Pilipović uputio prijetnju upravo u vrijeme kada je on davao svoj iskaz pred istražnim sucem Županijskog suda u Zagrebu. Pilipović je tijekom tog ispitivanja zatražio kratku pauzu, a kada se vratio na ispitivanje, pokazao je krunskom svjedoku poruku koja ga je uznemirila. Krunski svjedok ispričao je u Državnom odvjetništvu da mu je Pilipović tijekom davanja iskaza pokazao papirić na kojem je svojim rukopisom napisao: “Jebat ću ti mater zbog ovoga”.

Krunski svjedok nije odmah upozorio policiju na tu prijetnju, već je to ispričao svojim čuvarima iz specijalne policije nakon što je ispitivanje završilo. Da je to učinio ranije, te odmah prijavio Pilipovića zbog prijetnje, Državno odvjetništvo istog bi trenutka uhitilo Pilipovića i optužilo ga kao još jednog člana zločinačke organizacije koja je ubila Ivu Pukanića i Niku Franjića. Ovako je upitno hoće li se te prijetnje moći i dokazati, jer je Pilipović poruku uništio, a može se i relativno lako braniti tvrdnjama da to nitko u sudnici nije vidio. Pilipovića Uskok ionako tereti da je opstruirao istragu atentata na Ivu Pukanića, jer je u par navrata počinio niz djela koja se pravno definiraju kao sprječavanje dokazivanja. Primjerice, svega nekoliko dana nakon atentata, tijekom prvih ispitivanja uhićenih sudionika atentata u zagrebačkoj policiji, Pilipović je još iz zgrade policije telefonirao braći Slobodana Đurovića da im javi da je Robert Matanić odlučio progovoriti o svim tajnama i pozadini atentata.

U to je vrijeme Đurović bio osumnjičen tek kao pomagač izvršiteljima nakon počinjenja atentata, a ne kao glavni posrednik između organizatora i naručitelja, s izvršiteljima atentata. Postoji još cijeli niz okolnosti koje upućuju na sumnju da je Pilipović puno više od odvjetnika toj zločinačkoj organizaciji. Primjerice, Pilipović je na zagrebačkom Plesu dočekao Matanića kada je izručen Hrvatskoj iz Bugarske, za što nije bilo nikakve potrebe. Pilipović se u više navrata žalio kako mu je zbog tajnosti postupka praktično onemogućeno da iznese svoj komentar vezan uz navedene optužbe.

Vezane vijesti

Matanić i Mafalani pravomoćno osuđeni za Pukanićevo ubojstvo

Matanić i Mafalani pravomoćno osuđeni za Pukanićevo ubojstvo

Vrhovni sud potvrdio je osuđujuću presudu Luki Mataniću i Amiru Mafalaniju zbog sudjelovanja u ubojstvu suvlasnika "Nacionala" Ive Pukanića, a od… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika