Objavljeno u Nacionalu br. 714, 2009-07-21

Autor: Plamenko Cvitić

Predsjednički kandidati: I Dragutin Lesar krenuo u utrku za Pantovčak

Ono što budućeg kandidata jedino smeta jest činjenica da postojeći hrvatski zakoni nisu jasni po pitanju financiranja nezavisnih predsjedničkih kandidata

DRAGUTIN LESAR, bivši saborski zastupnik HNS-aDRAGUTIN LESAR, bivši saborski zastupnik HNS-aU nadmetanju za funkciju budućeg hrvatskog predsjednika naći će se i nezavisni saborski zastupnik Dragutin Lesar. Taj je bivši HNS-ov političar i nakon odlaska iz stranke nastavio s marljivim političkim radom u Saboru, a sve je izvjesnije da će se i kandidirati za predsjednika. Tu je najavu, o kojoj se u dijelu hrvatske javnosti govorkalo posljednjih dana, Lesar potvrdio za Nacional.

Ono što budućeg kandidata jedino smeta jest činjenica da postojeći hrvatski zakoni nisu jasni po pitanju financiranja nezavisnih predsjedničkih kandidata.

Naime, on se već sad želi upustiti u pridobivanje glasača i donatora njegove kampanje, ali mu u Državnom izbornom povjerenstvu nisu mogli objasniti kad po zakonu smije početi skupljati donacije.

Zbog toga što ni sami nisu sigurni, u DIP-u su ga uputili da odgovor potraži u Ministarstvu uprave, iz kojeg se već tri tjedna ne oglašavaju sa svojim mišljenjem.

Vezane vijesti

UEFA kaznila HNS s 80.000 eura

UEFA kaznila HNS s 80.000 eura

Europska nogometna organizacija (UEFA) kaznila je Hrvatski nogometni savez (HNS) s 80.000 eura zbog neprimjerenog ponašanja hrvatskih navijača na… Više

Komentari

registracija
27/7/09

columbo, 27.07.09. 07:32

Ovo kako je krenulo s kandidatima, ne bih se iznenadio da se kandidature prihvati i Seva iz Noicne more...No salu na stranu, mislim da treba staviti u pogon sve zdrave snage koje su nam na raspolaganju...Evo pade mi na pamet, onaj elokventni Ivica Kirin, pa tu je i mudri dr Anto Kovacevic, a sto dosjetljivom generalu Rojsu fali, ili dinarskom Clark Gableu - admiralu Davoru Domazetu Losi, ili stotijagajaznam visprenom Antu Djapicu...Ima toga, ima toga...


registracija
8/8/09

dadek, 08.08.09. 17:09

a ne bi li bilo bolje svu tu navedenu bratiju, u paketu s rakijašem i demagogom Lesarom (koji nema tri čiste apsolutno ni o čemu), Hebrangom, Pusićkom, Josipovićem, Vidoševićem i inima, poslati konačno u ropotarnicu povijesti i dati prostora mladim, obrazovanim i pametnim ljudima? život bi nam se sigurno promijenio na bolje i sve bi nam krenulo! a možda nas baš to i plaši?!


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika