21.07.2009. / 16:27

Autor: Anamarija Kronast

Borba za prava: Tko će snimati film o Jacksonu!?

Tako je filmski studio Sony Corp. spreman platiti cifru od čak 50 milijuna dolara za distribucijska prava nad dokumentarnim filmom u kojem će biti prikazani isječci s proba koje je Jackson održavao u sklopu planova za povratničku turneju "This Is It"

Michael na zadnjoj probiMichael na zadnjoj probiNi tjednima nakon smrti kralja popa, zanimanje za njegov kontroverzan život ne jenjava. Trenutačno se njegova obitelji spori oko oporuke, a svi ostali gledaju kako bi mogli zaraditi na pjevaču koji je naglo postao "nešto što se dobro prodaje".

Tako je filmski studio Sony Corp. spreman platiti cifru od čak 50 milijuna dolara za distribucijska prava nad dokumentarnim filmom u kojem će biti prikazani isječci s proba koje je Jackson održavao u sklopu planova za povratničku turneju "This Is It".

No, nisu samo oni zainteresirani za ovaj unosan posao. Svoje ponude poslali su i Paramount, Universal i 20th Century Fox. Ipak, nijedan od ovih studija nije dao svoj komentar medijima.

Zna se samo da će studio koji dobije posao producirat film zajedno s promotorima Jacksonovog koncerta, kompanijom AEG Live. Na taj način AEG će pokušati naplatiti 30 milijuna od ukupno 32 milijuna dolara, koliko je utrošeno za pripreme koncerta prije smrti pjevača 25. lipnja.

Sony očekuje da će imati prednost u ovom poslu jer je upravo Sony Music vršio distribuciju albuma kralja pop muzike, te je surađivao sa ATV Music Publishingom.

U svijetu vlada veliki interes za materijalima Michaela Jacksona. Oko 31 milijuna gledatelja samo u SAD-u pratilo je komemoraciju što je tek nešto manje od 33 milijuna Amerikanaca za koje se procjenjuje da su gledali sahranu princeze Diane.

"Takva priča, ako je snimite na pravi način, može privući mnogo mnogo gledalaca" kaže Mark Fleischer, bivši izvršni direktor MGM Studios.

Vezane vijesti

Michael Jackson želio normalan život za svoju djecu

Michael Jackson želio normalan život za svoju djecu

Michael Jackson nastojao je da mu djeca nose maske kako bi zajamčio njihovu anonimnost i omogućio im normalno djetinjstvo, suprotno onome koje je sam… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika