21.07.2009. / 19:50

Autor: Ivica Medo

Tužilac: Gerrardov aperkat bio je u stilu profesionalnog boksača, a ne nogometaša

Zvijezda Liverpoola i engleske reprezentacije Steven Gerrard optužen je za fizički napad na biznismena Marcusa McGeeja u prosincu prošle godine

Steven Gerrard i Fernando TorresSteven Gerrard i Fernando TorresSuđenje na Kraljevskom sudu u Liverpoolu počelo je jučer, a poroti je puštena snimka cijelog događaja u kojem je došlo do sukoba Gerrarda i spomenutog poslovnog čovjeka u prosincu prošle godine.

Liverpool je pobijedio Newcastle a Gerrard i društvo odlučili su proslaviti pobjedu i tada sačuvano prvo mjesto na ljestvici ispred arhi-rivala Manchester Uniteda u bar The Lounge Inn, u Southportu, Merseyside.

Na snimci si vidi kako pijani Gerrard pleše i pjeva raširenih ruku s bocom piva u ruci prije nego što je prišao McGeeju koji se nalazio uz cd player i puštao glazbu.

McGeejev odvjetnik tvrdi kako je Gerrard prišao njegovom klijentu i arogantno mu rekao da se makne od cd playera. Biznismen je odbio odstupiti i Gerrard se ljutit vrati svojem društvu, navodi odvjetnik.

Tužilac David Turner rekao je kako je malo ljudi u Liverpoolu koji bi se suprotstavili najvećoj zvijezdi "redsa" i to sigurno nije dobro sjelo Gerrardu koji očito nije navikao na takvo što.

"Šest minuta kasnije Gerrard je prišao McGeeju koji je sjedio sam za šankom i unio mu se lice: 'Što misliš tko si ti!?'. McGee se ustao sa stolca i došle je do situacije koja se često viđa na nogometnim terenima kada se igrači jedan drugom unose u lice. Gerrard je izgubio kontrolu nad sobom i bio je vidno ljutit", kazao je Turner.

Tada je intervenirao jedan od Gerrardovih prijatelja John Doran udarivši McGeeja laktom u glavu, a nije ostao po strani ni Gerrard.

"Gotovo u isti trenutak Gerrard je aperkatom pogodio McGeeja tako brzo i sa stilom da je izgledalo kako se radi o profesionalnom boksaču, a ne nogometašu", tvrdi Turner.

U tučnjavu se umiješao još jedan od Gerrardovih prijatelja, a svjedoci tvrde kako se McGee vratio u svoj separe s vidljivim tragovima krvi na licu.

Osiguranje bara zamolilo je Gerrarda i društvo da napuste objekt, što su oni i učinili.

"Dakle, uopće nije u pitanju je li Gerrard udario McGeeja, nego je li to učinio u samoobrani", zaključio je tužilac.

Gerrard se brani tvrdnjom kako je McGee taj koji je bio agresivan i kako se on samo branio od njegova napada.

Suđenje se nastavlja.

Vezane vijesti

Njemačkoj kazna zbog neonacističke zastave

Njemačkoj kazna zbog neonacističke zastave

UEFA je kaznila Njemački nogometni savez s 25.000 eura jer su njemački navijači na utakmici EURA protiv Danske istakli neonacističku zastavu. Istraga… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika