21.07.2009. / 20:34

Autor: Ivica Medo

Dinamo pobijedio Pjunik 3:0, ali igrom nije oduševio

Pred sablasno praznim tribinama maksimirskog stadiona Dinamo je pobijedio Pjunik 3:0 i plasirao se u 3. pretkolo Lige prvaka

Mario Mandžukić (Foto: Igor Šoban)Mario Mandžukić (Foto: Igor Šoban)Dinamo odrađuje kaznu igranja "europske utakmice" bez gledatelja nakon nereda koji su njegovi navijači napravili prošle sezone u Udinama.

Pjunik je prvi došao do izgledne prilike nakon što se Malakjan probio po lijevoj strani, prošao Bišćana u petercu Dinama i onda na sreću Butine nije dobro zahvatio loptu koju je blokirao Lovren.

Igra se deseta minuta i do sada Dinamo nije ozbiljnije zaprijetio Hovhanisjanu. Krunoslav Jurčić uz aut liniju čini se angažiraniji nego njegovi igrači.

Pred praznim tribinama čuje se svaki njegov povik, a Jurčić ne prestaje s davanjem savjeta svojim igračima.

Morales se u 15. minuti propisno obrukao kad je promašio cijeli loptu prilikom pokušaja volej udarca. Ne kažu uzalud da je to najteži udarac u nogometu.

Dinamo i dalje bez ozbiljne šanse, a Armenci igraju bolje nego što se očekivalo.

Jurčić je nakon kratke stanke ponovno ustao s klupe, prema žustrim povicima čini se da polako gubi strpljenje.

U tijeku je 26. minuta, a Dinamo ne uspijeva organizirati ozbiljniji napad. Svi napadi "modrih" završavaju na šesnaestercu Pjunika, a udarci s distance u bloku armenske obrane.

Prekršaj za Pjunik na nekih dvadeset i pet metara od Butinina gola. Brazilac Marcos šalje loptu preko gola.

Nova prilika za Pjunik. Ubačaj u peterac Dinama, Butina ne izlazi s vrata, Malakjan zahvaća loptu, no ona odlazi pokraj gola.

GOL!!! MANDŽUKIĆ, 30. MINUTA

U sljedećoj akciji Dinamo dolazi do vodstva, strijelac je bio Mandžukić u 30. minuti. S desne strane centrirao je Morales točno na glavu Mandžukiću koji rutinirano s nekih šest-sedam metara šalje loptu u desni kut armenskih vrata.

Jurčić s Papadopoulos komunicira na talijanskom, no čini se da je Grk još uvijek izgubljen u vremenu i prostoru.

Još jedan prekršaj za Pjunik s lijeve strane. Na ubačenu loptu skače Minasjan, no njegov udarac odlazi preko Dinamovih vrata.

Do kraja poluvremena nije bilo opasnosti niti za jednog od vratara. Dinamo na poluvrijeme odlazi s vodstvom od 1:0, no Jurčić ne može biti zadovoljan igrom koju su pružili njegovi izabranici.

DRUGO POLUVRIJEME

Dinamo je na početku drugog poluvremena krenuo angažiranije nego na početku utakmice, "modri" su stali "visoko" i ne dopuštaju Armencima da izađu sa svoje polovice terena.

Odličan centaršut Moralesa iz kornera s desne strane ne koristi Bišćan koji potpuno neometan slabo zahvaća loptu s glavom nekih sedam-osam metara od vrata Pjunika.

GOL!!! BADELJ, 61. MINUTA

Badelj pada na 18 metara s desne strane armenskih vrata. Morales izvodi slobodan udarac. Vraća povratnu loptu na dvadesetak metara do Badelja koji prizemnim udarcem vara Hovanisjana. Dinamo vodi 2:0.

GOL!!! LOVREN, 66. MINUTA

Pet minuta nakon pogotka Badelja, u listu strijelaca upisao se i Dejan Lovren nakon centaršuta Sammira.

Nakon što su Armenci napravili dvije izmjene, za promjenu se u 75. minuti odlučuje i Jurčić. Igru je napustio Sammir, a ušao je Mathias Chago. Nedugo zatim izlazi i Morales, a ulazi Tomečak.

U 82. minuti Jurčić vadi Papadoppulosa, a priliku daje Čehu Miroslavu Slepički.

Do kraja utakmice Dinamovim igračima popustila je koncetracija, bilo je vidljivo da čekaju posljednji sučev zvižduk, pa su Armenci stvorili pokuju polušansu.

Dinamo je u drugom poluvremenu odigrao znatno bolje nego u prvom, no morat će bitno popraviti igru u sljedećem kolu kada ga očekuje dvoboj s jačim suparnikom (Red Bull Salzburg ili Bohemians) ako želi prolaz u play-off.

DINAMO - PJUNIK 3:0 (1:0)

Zagreb: Stadion Maksimir

Gledatelja: utakmica bez gledatelja

Strijelci: Mandžukić 30, Badelj 61, Lovren 66

Žuti kartoni: Sammir 36, Bišćan 83, Etto 86

Glavni sudac: Gomes Pereira (Portugal)

Pomoćnici: Jose Bolinhas Trigo, Joao Santos Ferreira (Portugal)

Dinamo: Butina 6 - Etto 6, Bišćan 6, Lovren 7, Carlos 6 - Morales 7 (Tomečak 77), Vrdoljak 6, Badelj 7, Sammir 7 (Chago 75) - Mandžukić 7, Papadopoulos 6 (Slepička 82)

Trener: Krunoslav Jurčić

Pjunik: Hovanisjan 6 - Hovsepjan 5.5, Minasjan 5, Hačatarjan 5, Mbola 5.5 - Samakjan 5 (Jedjgarjan 67), Mkrtčjan 5 - Jedigrarjan 5 (Juspasjan 72), Marcos 6, Malakjan 6 - Hazarjan 6

Trener: Artur Mkrtčjan

Vezane vijesti

Njemačkoj kazna zbog neonacističke zastave

Njemačkoj kazna zbog neonacističke zastave

UEFA je kaznila Njemački nogometni savez s 25.000 eura jer su njemački navijači na utakmici EURA protiv Danske istakli neonacističku zastavu. Istraga… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika