21.07.2009. / 22:54

Autor: Ivica Medo

Jurčić: Igrači su imali pola tone na leđima, a oko kluba stalno se stvara loša atmosfera

Trener Dinama Krunoslav Jurčić na press-konferenciji nakon utakmice Dinama i Pjunika objasnio je zbog čega je njegova momčad u prvom poluvremenu igrala ispod svake razine

Zoran Mamić i Kurnoslav Jurčić (Foto: Igor Šoban)Zoran Mamić i Kurnoslav Jurčić (Foto: Igor Šoban)"Odigrali smo jako loše prvo poluvrijeme, ali smo zato u drugom poluvremenu igrali onako kako očekujem u ovoj fazi sezone koja je tek počela. Pokušao sam moje mlade dečke pripremiti prije utakmice da ne misle na ono što bi se moglo dogoditi ako slučajno ne prođemo dalje. No, očito je da nisam uspio, imali su teret od pola tone na leđima kojeg se nikako nisu uspijevali osloboditi tijekom prvog dijela igre. Na njih je utjecala izuzetno loša atmosfera oko kluba. No i u takvoj igri uspjeli smo povesti u prvom poluvremenu, a kad smo postigli drugi pogodak, vratilo se samopouzdanje i do kraja je bilo sve stvar rutine. Treba naglasiti da smo igrali protiv momčadi koja zna stajati na terenu i koja je vođena od odličnog trenera, a u našim medijima po običaju je podcijenjena. Mi smo skloni podcjenjivanju pa se u javnosti stvara pogrešna slika kako smo igrali protiv lošeg suparnika, a to nije istina", izjavio je Jurčić u uvodu, a zatim je potvrdio kako sutra ide u Dublin gledati utakmicu Bohemiansa i Red Bull Salzburga. Naime, s pobjednikom iz tog susreta Dinamo će igrati u 3. pretkolu Lige prvaka.

Na što ste mislili kad ste rekli da je oko kluba loša atmosfera?

"Stalno se stvara neka katastrofična atmosfera. Što ako izgubimo, što ako pobijedimo... Ovi klinci trebaju odrasti, a mi im trebamo pomoći u tome a ne im stalno stavljati teret na leđa."

Što se rekli igračima na poluvremenu?

"Nisam od onih koji misle da se u poluvremenu može napraviti nešto senzacionalno u svlačionici. Pokušao sam ih ohrabriti, otkloniti im strah od mogućeg neuspjeha. S takvim pritiskom nemoguće je igrati kako treba."

Srednji red u prvom poluvremenu nije postojao.

"Kad sam vidio da ne možemo uspostaviti našu karakterističnu igru, insistirao sam da se preskače igra kako bi što lakše lopta dolazila do naših napadača Mandžukića i Papadopoulosa, koji su viši i fizički superiorniji od protivničke obrane, pa sam pretpostavljao da bi s takvom igrom mogli nešto napraviti."

Jeste li zadovoljni igrom Moralesa?

"Morales je opravdao očekivanja. Znao sam da ćemo imati dosta prekida i to je bio jedan od razloga zbog čega sam ga odlučio postaviti u momčad od prve minute."

Vezane vijesti

Njemačkoj kazna zbog neonacističke zastave

Njemačkoj kazna zbog neonacističke zastave

UEFA je kaznila Njemački nogometni savez s 25.000 eura jer su njemački navijači na utakmici EURA protiv Danske istakli neonacističku zastavu. Istraga… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika