23.07.2009. / 13:46

Autor: Ivica Medo

Lovren: Salzburg nije nepoznanica, možemo mi protiv njih

"Glavni cilj nam je ove sezone osvojiti duplu krunu. Sve ostalo što napravimo, bit će samo bonus", kaže Lovren

Dejan LovrenDejan LovrenNakon što je Dinamo saznao protivnika u 3. pretkolu Lige Prvaka, na konferenciji za novinare u Maksimiru pojavio se Dejan Lovren, mlada nada zagrebačkog kluba i strijelac trećeg pogotka protiv Pjunika.

"Nakon utakmice s Pjunikom dojmovi su još svježi. Prezadovoljni smo što smo prošli u 3. predkolo. Prvo poluvrijeme nije bilo sjajno, ali drugo smo pokazali klasu. Protivnik nije bio slab kao što se moglo pročitati u hrvatskim medijima, bio je čvrst, discipliniran i vrlo organiziran", rekao je Lovren.

Novinari su željeli saznati njegovo mišljenje o sljedećem Dinamovom protivniku u Europi, austrijskom Salzburgu, s kojim su prošle godine igrali prijateljsku, pripremnu utakmicu.

"Igrali smo protiv njih prošle godine, pa ih dobro poznajemo. Dosta su jaki, ali vjerujem u našu momčad i vjerujem da ćemo proći Salzburg. Ono je bila prijateljska utakmica pa se iz toga ne mogu izvlačiti neki konkretni zaključci. Ipak je natjecateljska utakmica nešto drugo. Nemamo straha, respektiramo protivnika, ali vjerujemo u svoje snage", optimističan je Lovren.

Jeste li gledali utakmicu Bohemiansa i Salzburg?

"Nisam, cijeli dan sam se odmarao kod kuće, ne želim se još opterećivati Salzburgom, kad dođe za to vrijeme, trener će nam dati zadatke", pojašnjava.

U Austriji ste utakmicu igrali na umjetnoj travi, a ova će se održavati na pravoj. Ima li razlike?

"Dobro smo se snašli na umjetnoj travi, dokaz tomu je i naše vodstvo od 4:0 u prvom poluvremenu, mislim da možemo to ponoviti. Neće biti lako biti će puno teža utakmica nego ona prijateljska, a i igra se na pravoj travi", ističe.

Ovaj vikend starta hrvasko prvenstvo, starta liga 16. Nekoliko je novih prvoligaša, a Lovren misli da Dinamo neće imati problema sa proširenom ligom.

"Nećemo razmišljati o Salzburgu, probati ćemo se koncentrirati na Istru. Idemo kao i u svakoj utakmici na pobjedu, a glavni cilj nam je ove sezone osvojiti duplu krunu. Sve ostalo što napravimo, bit će samo bonus", kaže i dodaje "mislim da nećemo imati problema u prvenstvu ako budemo odigrali onako kako znamo, Dinamo nitko ne može zaustaviti u Hrvatskoj".

Na pitanje o njegovom mišljenju o Ligi 16, Lovren je rekao kako su neki za, neki protiv, ali on će svoje mišljenje zadržati za sebe.

Protiv Salzburga morati igrati puno bolje nego protiv Pjunika. Ima li Dinamo rezerve u svojoj momčadi?

"Ja se nadam da je to jasno. Znamo da imamo još puno toga za napraviti, dižemo se iz utakmice u utakmicu, uopće ne sumnjam da ćemo dvoboj sa Salzburgom odigrati dobro", uvjeren je Lovren.

U prvu je momčad ušao umjesto ozlijeđenog Kovača. Može li tamo i ostati?

"To ne ovisi o meni samom. Trener će odlučiti tko će igrati na kojoj poziciji, on raspoređuje igrače na terenu. Na našu veliku žalost Kovač se ozlijedio, a svi znamo koliko nam on znači. Ja ću pokušati odigrati najbolje što mogu i dostojno ga zamijeniti".

Hoće li i sljedeće prvenstvo biti utrka u dvoje, između Dinama i Hajduka?

"Nikad se ne zna, to ćemo vidjeti tek nakon nekoliko kola. Možda nam se netko priključi u borbi za naslov prvaka", sa smješkom dodaje.

Slažete li se s trenerom Jurčićem kad je rekao da je na Dinamovim mladim igračima prevelik medijski pritisak?

"Stojim iza trenerovih riječi. Nije potrebno da nam se nameće takav pritisak, vidjelo se da smo zbog toga imali problema u prvom poluvremenu, pritisak nas je kočio da razvijemo igru kako znamo i umijemo. Mislim da je prerano za ove mlade dečke da podnose takav pritisak", smatra Lovren.

To nije ništa novo. I u inozemstvu su mladi igrači pod takvim pritiskom i na takvim utkamicama se vidi tko je za veće domete, a tko nije.

"Ne znam kako je vani, ali ne vjerujem da se stvara takav pritisak. Čisto sumnjam da mediji pritišću pojedine igrače da moraju zabiti tri gola. Treba dati igračima priliku da se iskažu u nekoliko utakmica, a ne već nakon prve loše utakmice potkopavati mladog igrača kritikama", ljuti se Lovren.

Za sutra su na konferenciji za novinare najavljeni trener Kruno Jurčić i izvršni dopredsjednik Zdravko Mamić koji se danas vraćaju iz Dublina gdje su gledali ogled Bohemiansa i Salzburga koji je austrijski prvak riješio u svoju korist pogotkom Čeha Patrika Ježeka 3 minute prije kraja susreta. Da je kojim slučajem ostalo 0-0 Dinamo bi igrao s Ircima, a ne Austrijancima.

Vezane vijesti

Njemačkoj kazna zbog neonacističke zastave

Njemačkoj kazna zbog neonacističke zastave

UEFA je kaznila Njemački nogometni savez s 25.000 eura jer su njemački navijači na utakmici EURA protiv Danske istakli neonacističku zastavu. Istraga… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika