23.07.2009. / 14:11

Autor: Hrvoje Šimičević

Mudrinić napao Vladu i najavio povećanje cijena: Sve je to zbog 'nojeva' na vlasti

HT će povećati cijene svojih usluga pa će narod plaćanjem većih nameta dati obol ovom kolektivnom žrtvovanju. Što je s HT-om? Kako nas je obavijestio Mudrinić, još nije poznato hoće li 'HT u potpunosti visinu novog nameta prebaciti na korisnike ili će ipak dio tereta preuzeti na sebe'.

Ivica Mudrinić, predsjednik Uprave T-Hrvatskog TelekomaIvica Mudrinić, predsjednik Uprave T-Hrvatskog TelekomaNakon što je čelnik Hrvatske gospodarske komore u jučerašnjem priopćenju poručio kako je Sanaderova populistička retorika dovela državu na rub propasti, slične je 'pozdrave' danas odaslao i predsjednik Uprave T-Hrvatskog Telekoma Ivica Mudrinić.

Štoviše, Mudrinić je uputio znatno oštrije ocjene aktualnoj izvršnoj vlasti, što ne čudi, obzirom da je Jadranka Kosor već najavila uvođenje novih trošarina u mobilnom resoru. Takva odluka ponajviše udara po financijskom saldu HT-a kao tržišnog lidera, pa je ljutiti Mudrinić slikovito poentirao da su 'kapetani ovog broda zabili glavu u pijesak i doveli su nas na metar od smrtonosnih hridi' - a sve to kako bi prigodno poručio prosječnom hrvatskom korisniku mobitela da će ubrzo morati plaćati veće cijene za njihove usluge. "Naš brod je pred potonućem i sada se s njega baca sve što se može", nastojao je biti slikovit Mudrinić. "Nema dvojbe da se sve ovo moglo izbjeći. Upozoravali smo na to što nam se sprema, ali nije ništa poduzeto, nijedna reforma, nijedna nova mjera, a sad svi mi to moramo plaćati", nastavio je nešto manje slikovito, ali svakako jednako apstraktno redati optužbe Ivica Mudrinić.

Naime, sva Mudrinićeva upozorenja i predbacivanja aktualnoj vlasti, a koja danas prenosti T-portal - inače javno glasilo rečene korporacije - poslužila su dakle kao svojevrsni uvod u najavu da kolektivitet kojeg čelnik HT-a naziva prvim licem množine (svi 'mi' - HT i očigledno narod), mora zajedničkim snagama otrpjeti nepodopštine HDZ-ovih vlastodržaca. Što to znači? HT će povećati cijene svojih usluga pa će narod plaćanjem većih nameta dati obol ovom kolektivnom žrtvovanju. Na koji će se način HT žrtvovati? Kako nas je obavijestio Mudrinić, još nije poznato hoće li 'HT u potpunosti visinu novog nameta prebaciti na korisnike ili će ipak dio tereta preuzeti na sebe'. Za kraj, ova je korporacija, 'suočena s teškim vremenima', dodatno pozvala svoje korisnike na razumijevanje i solidarnost, nakon što se povećaju cijene usluga.

"Morate nas razumjeti. Odgovorni smo našim zaposlenima, našim dioničarima, imamo i odgovornost prema našim kooperantima. Želimo našim korisnicima i dalje pružati najbolju moguću uslugu. U ovom trenutku još uvijek ne znam što ćemo napraviti. Bojim se da će biti neminovno da za određeni postotak podignemo cijene", kazao je Mudrinić.

O tome koliku će žrtvu građanin - korisnik morati podnijeti nakon povećanja cijena, T-HT još nije objavio. Naime, to će biti poznato nakon što Vlada izađe s konkretnim brojkama uvođenja trošarina u ovom resoru.

Vezane vijesti

'Hrvatska je u kritičnoj fazi, mora se mijenjati'

'Hrvatska je u kritičnoj fazi, mora se mijenjati'

Na sjednici Nacionalnog vijeća za konkurentnost održanoj 12. lipnja 2012. godine imenovani su novi članovi Vijeća iz redova Vlade Republike Hrvatske,… Više

Komentari

registracija
30/3/09

radar, 23.07.09. 22:46

http://www.youtube.com/watch?v=KbYoU_U6uY0


registracija
23/7/09

marijang, 24.07.09. 00:42

bez brige, neće ht ostati kratkih rukava kad uvedu trošarine... baš naprotiv, iskoristit će priliku da jooš dulje posrnu u džepove korisnike, kao kad ih mažu da nude usluge "za nula kuna" - dobro je to razjašnjeno u kolumni "ni kod babe nema džabe" na http://www.draganpetric.com/


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika