23.07.2009. / 17:13

Autor: Anamarija Kronast

Istraživanje: Nema recesije za ljepotu

Istraživanje na 1.000 žena pokazala je da 63 posto njih, u dobi od 18 do 34 godina, te 73 posto njih od 35 do 49 godina, ima pozitivno mišljenje o zahvatima koje izvode estetski kirurzi

Botoks žene doživljavaju poput odlaska frizeruBotoks žene doživljavaju poput odlaska frizeruČak ni ekonomska kriza ne može spriječiti žene mlađe od 50 godina u nastojanjima da lijepo izgledaju.

Dok se recesija u cijelom svijetu nastavlja, anketa provedena u lipnju, na uzorku od 1.000 žena pokazala je da 63 posto njih, u dobi od 18 do 34 godina, te 73 posto njih od 35 do 49 godina, ima pozitivno mišljenje o zahvatima koje izvode estetski kirurzi.

Mlađi uglavnom razmišljaju o injekcijama botoksa, jer to smatraju rutinskom procedurom poput odlaska frizeru, stoji u zaključku.

Anketu je provela agencija E-Poll Market Research, pod vodstvom kablovske televizije Oxygen Media.

"Zanimanje za estetsku kirurgiju ne jenjva, i dalje je veoma veliko, uprkos ekonomiji", kaže doktor Gilbert Lee iz San Diega, prenosi Reuters.

Odvojena istraživanja Američkog udruženja plastičnih kirurga pokazala su da je tretman botoksom u SAD-u povećan za osam posto u 2008. godini. U istom periodu liposukcija, face-lifting i povećanje grudi bilježe pad.

Zanimljivo je da 70 posto anketiranih između 18 i 34 godine smatra kako su, jednako kao kod žena, opravdani kozmetički zahvati i kod muškaraca.

Vezane vijesti

Postoji li globalni ideal ljepote?

Postoji li globalni ideal ljepote?

"Stvarno mi je dosta ove tiranije u modi. Zbog toga sad živim u Berlinu. Berlin je puno slobodniji", tvrdi španjolsko-kolumbijski modni dizajner… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika