24.07.2009. / 10:24

Autor: Anamarija Kronast

Bijeg od bračnih problema: Angelina Jolie posjetila izbjeglice u Bagdadu

UN-ova agencija za izbjeglice priopćila je da se glumica susrela sa četiri obitelji koje su joj rekle da svojoj djeci ne mogu osigurati zdravstvenu skrb i školovanje

Angelina JolieAngelina JolieNajutjecajnija holivudska glumica odlučila je bijeg od bračnih problema naći u humanitarnom radu.

Naime, Angelina Jolie u četvrtak je, u svojstvu UNHCR-ove ambasadorice dobre volje, posjetila naselje iračkih izbjeglica na sjeverozapadu Bagdada.

UN-ova agencija za izbjeglice priopćila je da se glumica susrela sa četiri obitelji koje su joj rekle da svojoj djeci ne mogu osigurati zdravstvenu skrb i školovanje.

Po UNHCR-u, Jolie je tijekom jednodnevnog posjeta rekla da je ostvaren napredak u vraćanju Iračana u njihove domove nakon godina rata ali da je potrebno učiniti više.

UNHCR procjenjuje da je zbog sektaškog nasilja unutar zemlje raseljeno 1,6 milijuna Iračana i da ih se s poboljšanjem sigurnosti kućama vratilo 300.000. UNHCR kaže da stotine tisuća Iračana žive u susjednim zemljama, većinom u Siriji i Jordanu.

Vezane vijesti

Angelina Jolie promaknuta za posebnu izaslanicu UN-a

Angelina Jolie promaknuta za posebnu izaslanicu UN-a

Američka glumica Angelina Jolie, veleposlanica dobre volje Visokog povjereništva UN-a za izbjeglice, promaknuta je za posebnu izaslanicu njegova šefa… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika