26.07.2009. / 23:00

Autor: Jelena Badovinac

Marija Škaričić: Neko vrijeme sam uživala u marihuani i hašišu

S ovom 27-godišnjom glumicom razgovarali smo u Splitu, gdje trenutačno priprema predstavu “Ribarske svađe” u režiji Vinka Brešana čija se premijera u okviru Splitskog ljeta očekuje početkom kolovoza. Marija Škaričić u intervjuu je otkrila hoće li se uskoro udati za svojeg dugogodišnjeg dečka, redatelja Hrvoja Hribara

Na filmskom festivalu u Puli upravo su prikazana tri filma u kojima je uloge odigrala i Marija Škaričić. Glumica, koja je široj publici postala poznata zbog odlične uloge u filmu "Što je muškarac bez brkova", trenutno je jedna od naših najtraženijih glumica.

Ta rođena Splićanka glumačku je akademiju završila u Zagrebu gdje i danas živi. S ovom 27-godišnjom glumicom razgovarali smo u Splitu, gdje trenutačno priprema predstavu "Ribarske svađe" u režiji Vinka Brešana čija se premijera u okviru Splitskog ljeta očekuje početkom kolovoza. Marija Škaričić u intervjuu je otkrila hoće li se uskoro udati za svojeg dugogodišnjeg dečka, redatelja Hrvoja Hribara.

EXTRA: Tumačite jednu od glavnih uloga u predstavi "Ribarske svađe".
- Igram Lucijetu, energičnu brbljavicu sklonu prepucavanju, nadmetanju i koketeriji uglavnom iz dosade. Moja junakinja nije baš raspoložena za posao i nastoji ga izbjeći kako god zna i umije. Zaljubljena je u svog Ivanka, ali zbog svojih karakternih osobina i onih koji je okružuju, sitne lakomislenosti dovode je do dramatičnih sukoba, uglavnom uz vrlo povišene tonove.
EXTRA: Rodom ste iz Splita, a ovdje su žene u manje više svim glumačkim ostvarenjima, kao i vaš lik, prikazane kao iznimne brbljavice, sklone svađi i tračanju sa susjedom. Imate li i vi takvih crta?
- U Splitu su žene definitivno glasnije nego u nekim drugim krajevima, to je takav mentalitet. Ogovaraju ljudi posvuda, nisam baš sigurna da su Splićanke po tome toliko posebne, možda utoliko što te osobine manje skrivaju. To je velikim dijelom mit zasnovan na dijelu istine, ali ipak mit. Osim toga, pripada Splitu i Dalmaciji koji više ne postoje. Žene danas tračaju na kavama i preko mobitela, ne viču više jedna drugoj preko prozora da ih cijeli kvart čuje. Kućne svađe, međutim, još su itekako glasne. Što se mene tiče, imam dosta od ovog temperamenta. Znam biti vrlo glasna i žustra. Ogovaram iznimno rijetko, sve mi se manje sviđa baviti se manama drugih. Uglavnom ispada da sve ono što drugima zamjeram, na ovaj ili onaj način govori nešto o meni tako da mi suditi druge u zadnje vrijeme donosi loš osjećaj u želucu. (Snimio: Mario Strmotić, Frizura: Studio A, Bihaćka 2, Split, Odjeća: Studio Arileo, Cipele: Ivan Ledenko, Split, Make-up: Sanja Krstulović)

Cijeli intervju pročitajte u tiskanom izdanju Extre

Vezane vijesti

Izgubljeni u prijevodu

Izgubljeni u prijevodu

Urednica Hloverka Novak Srzić pokušala je u HTV-ovoj emisiji 'Otvoreno' razriješiti umjetno stvoreno pitanje prijevoda srpskih filmova. Prve minute… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika