27.07.2009. / 13:26

Autor: Hina

Kompjuterske igrice izazivaju fizičku ovisnost

Ovisnici niječu da pristup njihovim igricama potiče simptome poput ubrzana lupanja srca ili prekomjerna znojenja, objašnjava Klaus Woelfling s Klinike za ovisnost o igrama na Sveučilištu u Mainzu

Najveći ovisnici su djecaNajveći ovisnici su djecaRačunalne igrice mogu izazvati pravu fizičku ovisnost, sa svim klasičnim simptomima ovisnosti, tvrdi njemački psiholog.

Ovisnici niječu da pristup njihovim igricama potiče simptome poput ubrzana lupanja srca ili prekomjerna znojenja, objašnjava Klaus Woelfling s Klinike za ovisnost o igrama na Sveučilištu u Mainzu.

Nevolja nastaje, dodaje Woelfling, kad igrač više ne može donositi razumne odluke o početku, trajanju i svršetku igrica jer poticaj na igranje postaje stalan.

Također, istaknuo je liječnik, kao i svi ovisnici tako i ovisnici o računalnim igricama izbjegavaju razgovarati o problemu.

Zabrinuta obitelj ili prijatelji trebali bi, kad uoče znake ovisnosti, upozoriti dotičnu osobu, ali želja za promjenom treba doći od ovisnika.

Vezane vijesti

Kad "lajkovi" postanu razlog nezadovoljstva

Kad "lajkovi" postanu razlog nezadovoljstva

Nerijetko se danas riječi “ako nisi na Fejsu kao da ne postojiš” vrlo doslovno shvaćaju jer trenutno oko 850 milijuna ljudi diljem svijeta ima… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika