27.07.2009. / 17:27

Autor: Ivica Medo

Pedro Morales: Bolji smo od Red Bulla i možemo pobijediti već u prvoj utakmici

Na današnjoj press-konferenciji u Maksimiru pred novinare je izašao Čileanac Pedro Morales, najbolji igrač Dinama u visokoj pobjedi nad Istrom od 7:1

Pedro MoralesPedro MoralesMorales se odmah u početku dotakao predstojeće utakmicu s Red Bull Salzburgom u 3. pretkolu Lige prvaka.

"U Salzburgu nas čeka jako teška utakmica. Poznajemo ih dobro, igrali smo s njima zimus prijateljsku utakmicu, a moja je želja da protiv njih u srijedu odigramo kao što smo igrali u drugoj utakmici protiv Pjunika i sada protiv Istre."

Salzburg nije u formi. Je li to šansa Dinama?

"Ne smijemo razmišljati o njihovim problemima, moramo misliti na to kako da ponovimo igru iz posljednje dvije utakmice pa neće biti problema. Naravno da to ne znači kako nismo pažljivo prostudirali igru Red Bulla."

Dinamovi navijači ne smiju na stadion u Salzburgu. Hoće li vam nedostajati?

"Kako je biti bez njihove potpore najbolje smo osjetili protiv Pjunika. Time sam sve rekao."

Koji rezultat priželjkujete u prvoj utakmici?

"Mislim da možemo pobijediti već u prvoj utakmici. Ne znam jesmo li favoriti, ali mislim da imamo bolju momčad."

U zadnje vrijeme ste u odličnoj formi. Nadate li se nastupu u udarnoj momčadi?

"Odigrao sam dvije dobre utakmice i stoga se nadam da bih mogao igrati od prve minute. Trener mi je ukazao povjerenje i zato mu se zahvaljujem."

Propustili ste dio priprema zbog toga što ste bili zaraženi svinjskom gripom. Osjećate li se spremnim za najveće napore?

"Malo me je to brinulo kad sam se vratio u Hrvatsku, ali dobro sam odigrao protiv Pjunika i Istre. Dobro sam radio na treninzima, tako da sam i kondicijski u dobroj formi."

Neki su sumnjali da ste odglumili da imate svinjsku gripu, lažirali liječničke nalaze kako bi što duže ostali u Čileu. Što kažete na te objede?

"Zbog takvih natpisa su me zaustavljali po Zagrebu i pitali je li to istina. Neugodno sam se osjećao, a oni koji su to pisali trebali su vidjeti kroz što sam prošao."

Možete li dati svoju viđenje vašeg dosadašnjeg boravka u Zagrebu i Dinamu?

"U početku mi nije bilo lako jer smo promijenili tri trenera u godinu dana, a u Čileu se takve stvari rijetko događaju. Kod Ivankovića sam dosta igrao, ali onda je došla ozljeda pa sam ispao iz momčadi. Imam odlične odnose s trenerom , s kojim stalno razgovaram o mojoj ulozi u momčadi i kako da popravim igru. Rano je iznositi ocjene o trenutačnoj sezoni, tek smo na početku, a ja sam odigrao samo dvije dobre utakmice."

Vezane vijesti

Njemačkoj kazna zbog neonacističke zastave

Njemačkoj kazna zbog neonacističke zastave

UEFA je kaznila Njemački nogometni savez s 25.000 eura jer su njemački navijači na utakmici EURA protiv Danske istakli neonacističku zastavu. Istraga… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika