28.07.2009. / 18:15

Autor: Ivica Medo, Totalsport

SP u vaterpolu: Hrvatska lako protiv Rumunjske, u polufinalu na Srbiju

Hrvatska je u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva u vaterpolu pobijedila Rumunjsku 7:5 i igrat će u polufinalu sa Srbijom koja je bila bolja od Mađarske

Hrvatska u polufinalu ide na SrbijuHrvatska u polufinalu ide na SrbijuHrvatska vaterpolska reprezentacija izborila je polufinale Svjetskoga prvenstva koje se održava u Rimu pobjedom 7-5 protiv Rumunjske. Za proboj u završnicu natjecanja borit će se protiv Srbije...

Hrvatska je polufinale izborila u utakmici u koju su ušla sa statusom favorita i potvrdila ga pobjedom 7-5 (2-0, 1-1, 2-1, 2-3) protiv organiziranog, čvrstog i strpljivog suparnika. Tijek četvrtfinalnog susreta sugerirao je pobjedu izabrane vrste Ratka Rudića koja je od samoga početka djelovala kao sigurniji i jači protivnik.

U prvoj je četvrtini to dokazala pogocima Damira Burića i Mihe Boškovića, da bi se na poluvrijeme otišlo s prednošću Hrvatske 3-1 uz primljeni pogodak Cosmina Radua i povećanje prednosti u Boškovićevoj režiji.

Upravo je centar Radu najuvjerljivije djelovao u redovima suparničke momčadi za koju je postigao prva tri pogotka i njima držao priključak za hrvatskim vaterpolistima. Smanjio je svojim udarcima na 5-3, nakon što su Nikša Dobut i Sandro Sukno doveli Hrvatsku na četiri pogotka prednosti (5-1) početkom treće četvrtine utakmice.

Pogotke za branitelje naslova iz Melbournea prije dvije godine postigli su još Burić (svoj drugi) i Frano Karać, dok su se na listu strijelaca za Rumunjsku upisali još Florin Dunca i Ramiro Georgescu, u samom finišu utakmice.

Hrvatska je na utakmici relazirala tri od šest napada s igračem više u bazenu uz ukupan postotak šuta od 26 posto (7/26). Precizni iz peterca bili su Karać i Bošković, a raspoložen vratar Josip Pavić s jedanaest obranjenih udaraca.

Reprezentacija Hrvatske, dakle, treći je polufinalist Svjetskoga prvenstva na kojem su mjesta među posljednje četiri reprezentacije već osigurale izabrane vrste Srbije i Sjedinjenih Američkih Država. Posljednji sudionik borbe za finale bit će poznat nakon utakmice između Španjolske i Kanade, a ta će se reprezentacija ogledati protiv SAD-a.

Polufinalni susret Hrvatska i Srbija igrat će u četvrtak s početkom u 16.50 sati.

Srbija pobijedila Mađarsku nakon dva produžetka

Vaterpolska reprezentacija Srbije izborila je polufinale Svjetskoga prvenstva koje se održava u Rimu. Učinili su to pobijedivši vaterpoliste Mađarske s 10-9, nakon dva produžetka utakmice.

Odluka utakmice između Srbije i Mađarske, dakle, pala je nakon dodatnog vremena. Osnovni dio utakmice završio je 8-8, prvi produžetak 1-1, da bi gol odluke minutu i 37 sekundi prije kraja drugog dodatka vremena postigao Filip Filipović i tako riješio pitanje prvog polufinalista SP-a.

U trećem četvrtfinalnom dvoboju Sjedinjene Američke Države s 8-5 su svladale najbolje njemačke vaterpoliste. Za proboj u finale SAD će igrati protiv boljeg iz susreta Španjolska - Kanada.

SP u vodenim sportovima, vaterpolo, četvrtina finala:

Hrvatska - Rumunjska 7-5

Srbija - Mađarska 10-9 (dva produžetka)

SAD - Njemačka 8-5

Španjolska - Kanada

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika