29.07.2009. / 14:52

Autor: Totalsport

Niko Kovač: Nemam iskustva da preuzmem hrvatsku reprezentaciju

Bivši kapetan hrvatske nogometne reprezentacije Niko Kovač (37) odgovarao je na pitanja novinara austrijskog sportskog tjednika SportWoche...

Niko KovačNiko KovačVodeći austrijski sportski tjednik intervjuirao je danas umirovljenu hrvatsku nogometnu legendu, a dio pitanja odnosio se na njegovu budućnost. Za početak, vidi li se na mjestu izbornika "vatrenih".

- Kako danas stvari stoje - ne. Izbornik nogometne reprezentacije jedno je od najvažnijih poslova u Hrvatskoj, odmah uz onaj koji obnašaju predsjednik ili premijer. A, ja još uvijek nemam trenerskoga iskustva - kazao je Kovač, koji je nedavno zaključio aktivnu igračku karijeru i postao trener momčadi Red Bull Juniors.

Prije zaključenja karijere Kovač se našao u nemilosti trenera Jacobsona Adriaansea zbog čega je minutažu dobivao na kapaljku. Razlog zbog čega je došlo do nesuglasica počiva u činjenici da je Kovač nastupio za reprezentaciju unatoč tomu što je trenera uvjeravao da se od nje oprostio.

- Drago mi je što to mogu razjasniti. Istina je da sam njemu i supruzi obećao da neću više igrati za Hrvatsku. Sretan sam što me ona nije izbacila. No, da me se iz momčadi izbaci zbog toga je dokaz nesposobnosti. I otpužen sam da sam naštetio svojem zdravlju, a u stvari sam trenirao s reprezentacijom dok je momčad Salzburga bila na petodnevnom odmoru. Na kraju krajeva, radilo se o dvije utakmice. Sve je to smiješno - razjasnio je Kovač koji je dres izabrane hrvatske vrste oblačio 83 puta.

Kovač je, jasno, i izvrstan sugovornik na temu večerašnje (srijeda) utakmice 3. pretkola Lige prvaka u kojoj se sastaje njegova bivša austrijska momčad i zagrebački Dinamo.

- Red Bull će sigurno odigrati bolje nego protiv Bohemiansa, jer Dinamo je tehnički bolja momčad od Iraca - zaključio je bivši nogometaš Red Bullove momčadi, ipak ne otkrivši kome u tom susretu daje prednost.

Slično je odgovorio na isto pitanje dan ranije u razgovoru za Salzburger Nachrichten kada je rekao:

- Dinamo je tehnički jača momčad, no imam dojam da Red Bull Salzburg, u svojim mogućnostima, ima odgovor na to. Ne znam, iskreno, kome bi dao prednost u tom meču. Čine mi se jako izjednačene te dvije momčadi.

Vezane vijesti

Njemačkoj kazna zbog neonacističke zastave

Njemačkoj kazna zbog neonacističke zastave

UEFA je kaznila Njemački nogometni savez s 25.000 eura jer su njemački navijači na utakmici EURA protiv Danske istakli neonacističku zastavu. Istraga… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika