29.07.2009. / 17:13

Autor: Ivica Medo

Policija u Salzburgu: Spremni smo na sve, pa i na ulične tučnjave s Dinamovim navijačima

Uoči utakmice Dinama i Red Bull Salzburga portal salzburškog dnevnog lista Salzburger Nachrichter donio je priču o navijačima zagrebačkog kluba koje austrijska policija spremno očekuje

BBB krenuli su put SalzburgaBBB krenuli su put SalzburgaDinamo večeras gostuje u Salzburgu, a njegovi navijači jednu su od najnasilnijih u Europi, no salzburška policija spreman je na sve, kako u smislu sigurnosti građana tako i regulacije prometa, stoji u podnaslovu teksta koji najvaljuje večerašnju utakmicu Red Bull Salzburga i Dinama u 3. pretkolu Lige prvaka.

Iako je UEFA zabranila prodaju ulaznica gostujućim navijačima, na stadionu se očekuje pet do šest tisuća Dinamovih drukera koji su nabavili ulaznice preko rodbine i prijatelja u Austriji.
Domaćini su stoga pripremili iza sjeverne tribine kavez za Dinamove navijače, no nije jasno odnosili se to za sve navijače Dinama ili samo za one koji imaju ulaznicu za tu tribinu.

Austrijska policija spremno dočekuje goste iz Zageba.

"Ne očekujemo neke velike probleme što se tiče prometa. Možda tek pred sami početak utakmice koja počinje u 20.30. Na stadionu se očekuje između 16.000 i 18.000 gledatelja", izjavio je Walter Praschberger, načelnik salzburške policije, dodajući da će to biti utakmica što se tiče posjećenosti na razine ligaške u austrijskom prvenstvu.

UEFA je ocijenila sraz Red Bulla i Dinama kao utakmicu visokog rizika, ali austrijska policija nije u strahu.
"Spremni smo na sve, pa i na ulične tučnjave", kaže Praschberger koji nije želi otkriti koliki je broj policajaca angažiran za ovu utakmicu.
"Samo mogu reći da smo osigurali sasvim dostatne interventne snage koje će se kretati u gradu i oko stadiona. Navijači koji bi mogli stvarati probleme uglavnom će doći iz Hrvatske. Hrvati koji žive u Salzburgu mirni su građani i od njih ne očekujemo bilo kakve probleme", tvrdi Praschberger.

Dinamov navijač iz Salzburga koji nije želi otkriti identitet upozorio je austrijsku policiju da ne shvati olako hrvatske navijače koji stižu iz Zagreba.
"Naša navijači nisu bezopasni. Kad igraju Dinamo i Hajduk onda nastane pakao na ulicama", kaže neimenovani navijač Dinama dodajući da će utakmicu radije pogledati na malim ekranima uz bocu pive u nekom restoranu. Kaže da ima loš predosjećaj i da ne želi riskirati.
"Ipak, nadam se da će sve proći bez problema. Mislim da će biti neriješeno, ali ne 0:0, nego 2:2. Taj rezultat bi bio dobar zbog gledatelja. Salzburg ima dobru momčad, ali treba se još uigrati", zaključio je Hrvat iz Salzburga.

Vezane vijesti

Njemačkoj kazna zbog neonacističke zastave

Njemačkoj kazna zbog neonacističke zastave

UEFA je kaznila Njemački nogometni savez s 25.000 eura jer su njemački navijači na utakmici EURA protiv Danske istakli neonacističku zastavu. Istraga… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika