29.07.2009. / 19:12

Autor: Ivica Medo

Leteći Nijemac ponovno u Formuli 1: Schumacher prihvatio zamijeniti Massu

Sedmerostruki svjetski prvak Michael Schumacher zamijenit će za upravljačem Ferrarijeva bolida ozlijeđenog Felipea Massu, šokantnu vijestu prenijele su sve relevantne svjetske agencije

Michael SchumacherMichael SchumacherSchumacher je otišao u mirovinu 2006. godine, no pristao je vratiti se u Formulu 1 za Veliku nagradu Europe koja se 23. kolovoza vozi u Valenciji.

Massa je pretrpio tešku frakturu lubanje u kvalifikacijama za VN Mađarske i možda se do kraja godine neće moći ponovno natjecati, pa su čelnici Ferrarija hitno trebali pronaći zamjenu.

- Iako je istina da je Formula 1 poglavlje života koje sam odavno zatvorio, također je istina da iz razloga lojalnosti spram moje momčadi nemam pravo ignorirati ovu nesretnu sitruaciju - poručio je Nijemac u svojoj izjavi pojasnivši:

- Najbitnija je vijest da je Felipeu dobro. Želim mu sve najbolje. Danas sam se susreo s Lucom di Montezemolom i Stefanom Domenicalijem. Porazgovarali smo i zajednički odlučili da je najbolje da osobno zamijenim Felipea. Obzirom da sam uvijek bio borac, radujem se i ovome novom izazovu.

Prvi čovjek Ferrarija Luca di Montezemolo otputovao je u srijedu ponovno u Budimpeštu osobno izvijestiti 28-godišnjeg Brazilca o odluci vodstva momčadi. Nakon toga Ferrari će službeno imenovati Schumachera kao svog vozača do kraja sezone.

Slavni Nijemac do sada je bio savjetnik u momčadi Ferrarija, a posljednji put je vozio natjecateljsku utrku u travnju 2008. godine.

Vezane vijesti

Hamiltonu VN Kanade

Hamiltonu VN Kanade

Britanski vozač Lewis Hamilton u McLarenu pobjednik je Velike nagrade Kanade, sedme utrke SP-a Formule 1 održane u Montrealu. Hamilton je sedmi… Više

Komentari

registracija
17/12/08

anamarijak, 29.07.09. 19:50

najbolji je


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika