29.07.2009. / 21:16

Autor: Ivica Medo

Video: RB Salzburg - Dinamo 1:1: Mandžukić dao gol i zaradio crveni karton

U prvoj utakmici 3. pretkola Lige prvaka Dinamo je u Salzburgu s Red Bullom odigrao 1:1. Strijelac za "modre" bio je Mario Mandžukić koji je pred kraj utakmice isključen i neće moći igrati u uzvratu u Zagrebu

Mario MandžukićMario MandžukićDvadesetak minuta prije početka utakmice poznati su početni sastavi.

Igrat će se na stadionu Wals-Siezeheim kapaciteta 31.000 sjedaćih mjesta. Na istom stadionu igrale su se utakmice Europskog prvenstva 2008. Salzburgov stadion je jedan od prvih koji je počeo koristiti umjetnu travu za natjecateljske utakmice. Iako je za vrijeme Eura morao imati prirodnu travu, pa je za tu priliku umjetni teren prekriven slojom zemlje i trave, u europskim klupskim natjecanjima Uefa je dopustila Austrijancima da igraju na umjetnoj travi druge generacije.

Uefa je zabranila prodaju ulaznica Dinamovim navijačima, no na stadionu su dvije-tri tisuće navijača zagrebačkog kluba, a glavnina ih se smjestila na sjevernoj tribini, odmah iza gola Red Bulla u prvoj utakmici.

Prema do sada prispjelim informacijama navijači Dinama su se cijeli dan primjereno ponašali u gradu i nije bilo nikakvih incidenata.

Iako je Kruno Jurčić izjavio da Morales, Sammir i Badelj teško mogu igrati ozbiljne europske utakmice, ipak ih je uvrstio svu trojicu od prve minute. Iznenađenje je potez Huuba Stevensa koji je najboljeg strijelca Red Bulla Janka ostavio na klupi.

Stadion je iznenađujuće poluprazan, na tribinama se okupilo negdje oko 16.000 gledatelja.

Počela je utakmica!

Već na početku utakmice Sammir je imao dobru priliku, probio se s desne strane nakon što je Dudić napravio pogrešku, no s nekih desetak metara iskosa pucao je točno u vratara Red Bulla.

Udarac Mandžukića s nekih 25 metara završio je preko gola Gustafssona.

Dinamo u prvih pet-šest minuta igra dominira teren. Prvi korner za Dinamo. Lopta je došla do Mandžukića koji s ruba šesnaesterca dobro puca, no lopta odlazi pokraj lijeve stative Gustafssona.

Red Bull se polako oslobađa pritiska gostiju, izborili su prvi korner, no loš centaršut završio je autu.

Dinamo iz kotranapada stvara još jednu polušansu. Morales je imao otvoren udarac s nekih dvadesetak metara, no prizemni udarac Čileanca odlazi dva metra od desne stative.

U tijeku je 12. minuta utakmice.

U 15. minuti Dinamo je izveo još jednu dobru akciju, no Moralesov udarac završava u austrijskom bloku. Uslijedila je opasna kontra domaćina, a centaršut s lijeve strane nakon odbijanca završio je tik pokraj Butinine desne stative.

Alexander Zickler bio je strijelac za RB SalzburgAlexander Zickler bio je strijelac za RB SalzburgU 17. minuti Kamerunac Tchoyi s desne strane pršao je Glavinu, dolazi iskosa na sedam metara od Butine, puca no Butina dobro brani.

Minuti kasnije Morales pokušava sa svoje polovice prevariti istrčalog Gustafssona, no lopta prolazi pokraj gola. Odličan pokušaj Čileanca, da je lopta išla u gol sumnjamo da bi je Gustafsson stigao.

Još jedan dalekometni pokušaj Sammira. Lopta odlazi preko gola Red Bulla.

Dobar udarac Vladavića u 22. minuti odlazi pokraj desne stative Butine.

Dvije minute kasnije Mandžukić s desne strane ulazi u šesnaesterac Red Bulla koji nije uspio namjestiti ofsajd zamku za Dinamova napadača, no u posljednjih trenutak Sekagya klizećim startom izbija u korner povratnu loptu Mandžukića.

Da je lopta prošla, bio bi to najvjerojatnije pogodak budući da je u petercu povratnu loptu čekao nepokriveni Papadopoulos.

Mandžukić je u 30. minuti zaradio žuti karton.

Odličan udarac Vladavića u 32. minuti, ali Butina brani. Minutu kasnije Švento centrira s desne strane, a Etto glavom u posljednji trenutak čisti u korner.

Dobar udarac glavom Papadopoulosa sa šest-sedam metara nakon odličnog centaršuta Etta, ali Gustafsson brani.

U tijeku je 42. minuta utakmice.

GOL!!! ZICKLER 45. MINUTA

Samo nekoliko sekundi prije kraja prvog poluvremena Red Bull dolazi u vodstvo. S desne strane Kamerunac Tchoyi "okrenuo" je opet Glavinu uz korner liniju, izašao sam pred Butinu i iz mrtvog kuta odigrao povratnu za iskusnog rutinera Zicklera koji je preciznim udarcem s vrha peterca pogodio Butininu mrežu. Lopta se odbila od desne stative. To se nije moglo braniti.

Samo što su "modri" krenuli s centra sudac je odsvirao kraj prvog poluvremena.

DRUGO POLUVRIJEME

Na početaku drugog poluvremena češki sudac poslao je sportskog direktora Zorana Mamića na tribine. Očito je došlo do verbalnog sukoba između njih dvojice.

Panična reakcija Dinamove obrane. Lopta je u korneru, no Austrijanci nisu napravili ništa iz ubačaja.

Morales puca s 18 metara, no opet preko gola. Bio je otvoren šut, ali Čileanac nikako da podesi nišanske sprave.

Dobrar centaršut Moralesa, no Sammir s pet metara glavom puca točno u Gustafssona.

Slobodan udarac za Dinamo s 35 metara. Morales dobro puca, ali Gustafsson brani. Korner za Dinamo. Nema opasnosti za vrata Red Bulla.

U 60. minuti još jedna šansa za Dinamo. Etto je ukrao jednu loptu na desnoj strani, nesebično proigrao Moralesa koji s 18 metara ponovno puca točno u Gustafssona.

GOL!!! MANDŽUKIĆ 63. MINUTA

Nakon katastrofalne pogreške Schiemera, koji je jednu dugu loptu pokušao vratiti Gustafssonu, Mandžukić je presjekao put lopti i izlazi sam pred golmana Red Bulla te ga loba odmjerenim udarcem.

Butina opet sjajno reagira nakon prizemnog udarca Tchoyija.

U 70. minuti izlazi Zickler, a ulazi Janko, prošle sezone najbolji strijelac Red Bulla s 39 pogodak.

Mijenja i Jurčić. U 72. minuti izlazi Papadopoulos, a ulazi Slepička.

Stevens uvodi spasitelja iz Dublina Patrika Ježeka umjesto Šventa.

Novi korner za Salzburg, no slab udarac glavom nekog od igrača Red Bulla, lopta odlazi pokraj gola.

U tijeku je 80. minuta. U posljednje tri minute izmjenjuju se napadi obje momčadi.

Ilić mijenja Vladavića u 85. minuti.

Pokušaj loba Moralesa glavom jedva je zaustavio Gustafsson. Chago ulazi umjesto Moralesa u 86. minuti.

Nakon gužve u šesnaestercu Dinama Chago izbacuje loptu ispred gola Butine. U sučevoj nadoknadi Sammira je zamijenio Barbarić.

Drugi žuti za Mandžukića koji mora napustiti teren i neće igrati u uzvratnoj utakmici u Zagrebu, jednako kao i Etto i Janko, obojica su imaju kumulativne žute kartone.

Konfuzija na terenu, navijači Salzburga zasuli su suca plastičnim bocama, jedna je pogodila i Mandžukića točno u glavu.

Dok je bio izvan igre i raspravljao se s linijskim sucem, Dinamov je napadač s tribina pogođen plastičnom bocom. Ona se od njegove glave rubom odbila u predio lijeve arkade pomoćnog suca rakrvarivši ga pritom. Glavni sudac, Čeh Pavel Kralovec, reagirao je crvenim kartonom Mandžukiću.

Čini se da je Mandžukić dobio žuti karton zbog zadržavanja igre.

Kraj utakmice.

RED BULL SALZBURG - DINAMO 1:1

Salzburg: Stadion Wals-Siezenheim

Gledatelja: 16.000

Strijelci: Zickler 45/Mandžukić 63

Žuti kartoni: Vladavić 26, Augustinussen 53, Janko 77, Dudić 88, Schiemer 90+/Etto 63, Papadopoulos 70

Crveni kartoni: Mario Mandžukić 90+ (dva žuta 30, 90+)

Glavni sudac: Pavel Kralovec (Češka)

Pomoćnici: Miroslav Zlamal, Martin Wilczek (Češka)

Četvrti sudac: Michal Patak (Češka)

Red Bull: Gustafsson, Dudić, Zickler (Janko 70), Augustinussen, Tchoyi, Schiemer, Ulmer, Švento (Ježek 73), Sekagya, Leitgeb, Vladavić (Ilić 85)

Zamjene: Arzberger, Schwegler, Nelisse, Ježek, Janko, Ilić, Aufhauser

Trener: Huub Stevens

Dinamo: Butina, Lovren, Etto, Sammir (Barbarić 90+), Glavina, Badelj, Mandžukić, Vrdoljak, Bišćan, Morales (Chago 86), Papadopoulos (Slepička 72)

Zamjene: Kelava, Tomečak, Chago, Carlos, Barbarić, Slepička, Sivonjić

Trener: Krunoslav Jurčić

Vezane vijesti

Njemačkoj kazna zbog neonacističke zastave

Njemačkoj kazna zbog neonacističke zastave

UEFA je kaznila Njemački nogometni savez s 25.000 eura jer su njemački navijači na utakmici EURA protiv Danske istakli neonacističku zastavu. Istraga… Više

Komentari

registracija
30/7/09

Ronald, 30.07.09. 15:04

Sve cestitke igracima Dinama iako sam vjerni navijac Hajduka,ali sta se mora priznati Dinamo i ove godine je velika prijetnja i zelim vam da izborite plasman u ligu prvaka,a ovi sa juga da bogdo imaju 2-3 Mamica mozda bi mogli da bar igraju u ligu uefa.A ne onakve nesposobne i igrace i rukovodstvo koje bruka nas koji se kunemo i zivimo za Hajduk.Torcida zivi vjecno.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika