29.07.2009. / 20:57

Autor: Totalsport

ATP Umag: Ljubičić pobijedio Volandrija

Hrvatski tenisač Ivan Ljubičić, trenutno 64. tenisač svijeta, pobijedio je u 1. kolu umaškog ATP turnira Talijana Filippa Volandrija 6-1, 6-4 nakon jednog sata i četiri minute igre..

Ivan LjubičićIvan LjubičićBio je to prvi Ljubičićev nastup nakon gotovo mjesec i pol dana pauze uslijed ozljede lijevog gležnja zadobivene na ATP turniru u Eastbourneu prošlog mjeseca. Na Ivanovoj igri se stanka nije osjetila, od prvog poena zavladao je terenom i dominirao protiv Volandrija.

Talijanski je tenisač u najboljim danima svoje karijere dva puta igrao u finalu Umaga, još dva puta bio je polufinalist, ali ove godine je njegov tenis daleko od takvih rezultata, što pokazuje i plasman na rang ljestvici, na 191. mjestu. Za nastup u glavnom ždrijebu Umaga dobio je pozivnicu direktora turnira Slavka Rasbergera.

Volandri ove sezone uglavnom igra na ATP Challengerima, a na ATP razini ovo mu je bio tek drugi turnir ove sezone. Prošao je isto kao i na prvom, na Masters 1000 turniru u Rimu, izletio je odmah na startu.

Ljubičić je prvi set riješio lakoćom, uz dva oduzeta servisa Volandriju. U drugom je bilo nešto teže. Ivan je prvi stigao do breaka, ali je u šestom gemu izgubio jedini servis u meču. No, odmah nakon toga je novim breakom stigao do prednosti koju Volandri više nije mogao anulirati. Ljubičić je servirajući za meč ostavio Talijana bez poena...

- Bilo je dobro danas, doduše malo vruće na početku. Volandri je u Umagu igrao najbolji tenis u karijeri, iako danas baš i ne. Bio sam agresivan i nisam mu pružio puno prilika - rekao je Ivan u prvoj izjavi nakon meča.

Sljedeći protivnik bit će mu 6. nositelj i 35. igrač svijeta, specijalist za zemljanu podlogu Nicolas Almagro iz Španjolske. Dosad su igrali dva puta, ali oba meča na betonu, a omjer je 1-1.

ATP Umag, 1. kolo:

Ljubičić - Volandri 6-1, 6-4

Davidenko (1) - Gimeno-Traver 6-2, 6-2

Martin - Klizan 6-4, 6-4

Almagro (6) - Granollers 6-1, 6-3

Hernandez - Stahovskij 7-6(3), 6-1

Vezane vijesti

Wimbledon: Lučić protiv Schoofs za glavni turnir

Wimbledon: Lučić protiv Schoofs za glavni turnir

Na odličan je način hrvatska tenisačica Mirjana Lučić (129. na WTA ljestvici) obavila prva dva zadatka u kvalifikacijama Wimbledona. U dva je meča… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika