30.07.2009. / 18:39

Autor: Ivica Medo

Okršaj Torcide i policije: Veći broj ozlijeđenih, pucalo se gumenim mecima

Prema informacijama koje dolaze s terena u Žilini je došlo do masovne tučnjava između navijača Hajduka i slovačke policije

Hajdukovi igrači slave zajedno s navijačima pobjedu nad DinamomHajdukovi igrači slave zajedno s navijačima pobjedu nad DinamomPolicija je danas popodne na glavom trgu opkolila oko tisuću pripadnika Torcide i tako ih držala nekoliko sati na jakom suncu. Svjedoci tvrdi kako su se navijači Hajduka odlučili pobuniti nakon takvog tretmana, pa su krenuli u proboj kroz obruč koji su stvorili slovački specijalci.

Jedna skupina Torcide stigla je nadomak stadionu, a onda je uslijedila najžešča tučnjava.

Neredi su još uvijek u tijeku. Navodno se radi o većem broju ozlijeđenih navijača Hajduka. Policija je prema nekim izvorima pucala na navijače gumenim mecima.

Uhićeno je stotinjak pripadnika Torcide.

Glavni razlog tučnjave bila je odluka policije da ne dopusti navijačima ulazak na stadion. Predstavnik Torcide Stipe Lekić pokušao je uvjeriti policiju da popusti u svojim zahtjevima, no slovački oklopnjaci ostali su neumoljivi.

Nakon kratkog koškanja nastao je stampedo, policija je potisnula Torcidu do obližnjeg željezničkog kolodvora, a putem je ostalo ležati na asfaltu nekoliko desetaka Hajdukovih navijača. Svjedoci tvrde da je slovačka policija brutalno premlaćivala svakog na koga je naišla. Grupicu navijača opkolili su na željezničkoj postaji i navodno su tamo pucali na navijače gumenim mecima.

Nakon tučnjave na glavnom trgu u Žilini navijači Hajduka su se raspršili po gradu i sada u manjim grupicama idu prema stadionu. Prema posljednjim informacijama policija ne dopušta ulaz na stadion pojedincima koji su već stigli do njega.

Podsjetimo, Uefa je zabranila Hajdukovim navijačima da prate svoju momčad nakon prošlogodišnjeg incidenta na Malti, kada je Hajduk igrao s Birkirkarom. Slovačka policija očigledno je odlučila ispoštovati odluku Uefe do kraja za razliku od Austrijanaca koji su sinoć pustili Dinamovim navijačima da uđu na salzburški stadion i ta se odluka pokazala pametnom. U Salzburgu jučer nije bilo nikakvih incidenata.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

registracija
16/6/09

vladko1936, 31.07.09. 14:59

Ovo je incident, gdje su torcidaši manje krivi, ali je Slovačka država odlučila kako je odlučila. Hajdukovci su platili danak za prijestupe koje su napravili prije u niz navrata. Skupa sa BBB, koji su i gori od njih, trebaju poduku i dobili su je. Pitanje koliko naši granični organi snose svoj dio krivnje, ili koliko su slabi preventivni podaci iz debelog fascikla o incidentima, koje bi policija trebala imati i ne puštati ih izvan zemlje. Navijački postupci su sramota za zemlju.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika