30.07.2009. / 23:33

Autor: Ivica Medo, Totalsport

Europa liga: Rijeka poražena na Kantridi, Anas Sharbini se ozlijedio

Nogometaši Rijeke poraženi su u prvoj utakmici 3. pretkola Europa lige od ukrajinskog Metalista 2-1 na Kantridi. U 17. minuti utakmice Rijeka je ostala bez svojeg najboljeg igrača Anasa Sharbinija koji se ozlijedio i morao je napustiti teren

Anas Sharbini se ozlijedioAnas Sharbini se ozlijedioU 43. minuti Matalist je došao do vodstva preko Eremenka, koji je primio loptu 25 metara od Manceova gola, povukao još koji metar i onda snažno opalio, te zabio lijepi gol od lijeve vratnice.

Rijeka je izjednačila u 59. minuti kada je Ramon Fernandez pronašao Ahmada Sharbinija koji zabija s desetak metara. Od 67. minute Rijeka je imala igrača više budući je isključen Sergej Valjajev. Metalistov igrač nije uspio dobro iskontrolirati loptu uz aut-liniju, Matko mu ju je ukrao loptu na što je ukrajinski igrač odgovorio udaranjem s poda bez ikakve namjere da dođe do lopte.

Rijeka je veliku priliku za vodstvo imala u 85. minuti, ali je udarac Ahmada Sharbinija zaustavila greda. Riječani su tražili pogodak aludirajući da je lopta prešla gol crtu, ali se suci nisu oglasili. Na kraju su već sljedeći napad do vodstva došli Ukrajinci. Maidana se ubacio u sredinu a njegov centaršut Lisenko je realizirao udarcem iz sredine kaznenog prostora.

Europa liga, prve utakmice trećeg pretkola:

Rijeka - Metalist 1-2 (Ahmad Sharbini 59 / Eremenko 43, Lisenko 85)

Žilina - Hajduk 1-1 (Kobylik 72-11m / Paraiba 52)
Tromsö - Slaven Belupo 2-1 (Moldskred 67, Rushfeldt 69 / Šafarić 38-11m)

Vezane vijesti

Njemačkoj kazna zbog neonacističke zastave

Njemačkoj kazna zbog neonacističke zastave

UEFA je kaznila Njemački nogometni savez s 25.000 eura jer su njemački navijači na utakmici EURA protiv Danske istakli neonacističku zastavu. Istraga… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika