31.07.2009. / 00:26

Autor: Ivica Medo

Video: Desetak Hajdukovih navijača teško ozlijeđeno, tridesetak u bolnici

Prema posljednjim informacijama u sinoćnjim sukobima policije i Hajdukovih navijača u Žilini teške tjelesne ozljede pretrpjelo je najmanje deset hrvatskih navijača

Torcida se u Žilini sukobila sa slovačkom policijomTorcida se u Žilini sukobila sa slovačkom policijomStotinjak ih je lakše ozlijeđeno, a brojka privedenih prešla je dvije stotine. U bolnici je na liječenju zadržano tridesetak Hajdukovih navijača, a od toga ih je desetak teže ozlijeđeno.

Kasno u noć hrvatski navijači još uvijek su bjekstvu pred slovačkom policijom koja je prema iskazima svjedoka privodila sve koji govore hrvatski bez obzira nose li navijačka obilježja ili ne.

Nisu pomogli niti žestoki prosvjedi hrvatskog veleposlanstva u Bratislavi. Hrvatski diplomati zatražili su od tamošnje policije da se prestane s privođenjem osoba bez navijačkih obilježja, no policija se zasad oglušila na te pozive.

U neredima je ozlijeđeno i pedesetak policajaca, a navodno je jedan pretrpio teže ozljede. Sveukupno je privedeno preko 200 hrvatskih navijača. Neke je do sada slovačka policija nakon obrade već izgnala iz zemlje.

Očekuje se da će slično napraviti i s ostatkom navijača koji su ostali u pritvoru. Kazneno će biti gonjeni samo oni za koje se utvrdi da su sudjelovali u napadu na teže ozlijeđenog policajca.

Prema iskazima svjedoka slovačka policija upotrijebila je prema hrvatskim navijačima najbrutalnija sredstva. Policija je privela čak i tajnika Torcide Stipu Lapića koji je pokušao objasniti policiji prije utakmice da su navijači kupili ulaznice samostalno bez pomoći Hajduka te da stoga imaju pravo ući na stadion.

Navodno je slovačka policija obećala da će sve privedene pustiti ujutro. No, tek će se tek vidjeti.

Vezane vijesti

Njemačkoj kazna zbog neonacističke zastave

Njemačkoj kazna zbog neonacističke zastave

UEFA je kaznila Njemački nogometni savez s 25.000 eura jer su njemački navijači na utakmici EURA protiv Danske istakli neonacističku zastavu. Istraga… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika