31.07.2009. / 09:24

Autor: Hina

U pritvoru ubijen vođa nigerijske islamističke sekte Taliban

U žestokim sukobima članova sekte i redarstvenih snaga koji su u nedjelju zahvatili četiri države na sjeveru Nigerije, život je izgubilo najmanje 600 ljudi

Foto: ReutersFoto: ReutersVođa radikalne islamističke sekte "Taliban" u Nigeriji ubijen je u četvrtak nakon uhićenja, izjavio je policijski izvor koji nije htio otkriti identitet, a lokalna televizijska postaja objavila je snimke njegova trupla.

"Preklinjao je i molio za oproštenje prije nego su ga ustrijelili iz vatrenog oružja", rekao je policajac u Maiduguriju, prijestolnici države Borno, gdje je ubijen Muhamed Jusuf.

Ekipa s lokalne televizije snimila je Jusufovo truplo.

Islamistički vođa kojega je agencija France Presse prepoznala na tim snimkama, bio je gol, a njegovo je truplo bilo izrešetano metcima.

Nedugo prije objave vijesti o njegovoj smrti izvori u policiji i vladi izjavili su da je vojska uhitila Jusufa.

U žestokim sukobima članova sekte i redarstvenih snaga koji su u nedjelju zahvatili četiri države na sjeveru Nigerije, život je izgubilo najmanje 600 ljudi, po podatcima policije i izjavama svjedoka.

Vezane vijesti

Novi stravični pokolj

Novi stravični pokolj

Provladina milicija i snage sigurnosti ubili su najmanje 78 osoba, uključujući i djecu, u provinciji Hama u središnjem dijelu Sirije, objavili su u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika