31.07.2009. / 15:40

Autor: Ivica Medo, Totalsport

Mourinho, Ferguson i Capello o Robsonu: Nikad ga nećemo zaboraviti

Povodom smrti velikana engleskog i svjetskog nogometa, Bobbyja Robsona (76), sa svih strana svijeta stižu izrazi sućuti njegovoj obitelji...

Jose MourinhoJose MourinhoOglasio se tako i njegov učenik Jose Mourinho, strateg milanskog Intera i jedan od najtraženijih trenera današnjice, koji je od Robsona učio zanat dok je ovaj radio u Sportingu, Portu i Barceloni.

- Nisam se čuo s Robsonom posljednja dva mjeseca jer mu je bilo jako teško. Bilo mi je teško nazvati ga jer sam odbijao pomisliti da mu se bliži kraj i nisam ga želio zapamtiti u takvome stanju. Uvijek ću pamtiti Bobbyja Robsona po strasti koju je osjećao za nogomet i po njegovom entuzijazmu. On je jedan od onih ljudi koji neće nikada umrijeti radi svega onoga što je dao ljudima poput mene, koji sam bio sretan što sam imao priliku raditi s njim. Moje misli su uz njegove najbliže - poručio je Mourinho putem internetskih stranica Intera.

Oglasili su se i aktualni izbornik engleske reprezentacije Fabio Capello, kao i trener Manchester Uniteda Sir Alex Ferguson.

- Nikada nisam bio preponosan da bih ga pitao za savjet, koji je on davao slobodno i bezuvjetno. U svoje 23 godine rada u Engleskoj ne postoji osoba koju bih postavio iznad Bobbyja Robsona. Snaga i hrabrost koju je pokazao posljednjih godina u borbi s rakom su neopisivi. Uvijek je imao osmijeh na licu, uvijek je imao prijateljsku riječ i nikada nije spominjao vlastite probleme - rekao je Ferguson.

- Sir Bobby je bio divan čovjek, pravi džentelmen. Užasno je tužno što je izgubio svoju posljednju borbu protiv raka, ali nikada neće biti zaboravljen. Bio je istinski veliki čovjek - izjavio je Capello.

Vezane vijesti

Fergusonu prijeti kazna FA-a?

Fergusonu prijeti kazna FA-a?

Menadžer nogometaša Manchester Uniteda Sir Alex Ferguson mogao bi se naći pod istragom Engleskog nogometnog saveza zbog izjave da je Manchester City… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika