31.07.2009. / 19:38

Autor: Ivica Medo

Kalinić prešao u Blackburn za 7 milijuna eura

Napadač Hajduka Nikola Kalinić potpisao je četverogodišnji ugovor s Blackburnom koji će Hajduku isplatiti sedam milijuna eura odštete

Nikola KalinićNikola KalinićBlackburn je za Kalinića pristao isplatiti odštetu Hajduku 7 milijuna eura plus 15 posto od budućeg transfera, dok će Kalinić godišnje zarađivati 1,7 milijuna eura.

Blackburn je prvi i zadnji put osvojio englesko prvenstvo u sezoni 1994./1995., a tada je u momčadi imao najbolji napadački duet lige Alana Shearera i Chrisa Suttona.

Momčad Sama Allardycea prošle sezone je zauzela 15. mjesto na ljestvici Premier lige, a ove sezone su im ambicije puno veće. Da bi ostvarili bolje rezultate pod hitno su trebali kvalitetnog centarfora, što im je prošle sezone nasušno nedostajalo.

Prema kazivanju Tome Ercega, menadžera Nikole Kalinića, nije postojala kombinacija s Portom i niti su on i njegov klijent nakon propalog posla s Portsmouthom bili u Portu.

"Iz Portsmoutha smo stigli u London, ali onda je došla ponuda Blackbura i odmah smo se tamo uputili. Kalinića su dočekali poput prave zvijezde i od njega u narednoj sezoni puno očekuju", izjavio je Erceg.

Ne zna se točno koliki će postotak od transfera dobiti Kalinić i Erceg, ali nagađa se da se kreće oko 20 posto.

Vezane vijesti

Vijećnici SDP-a i HNS-a neće dopustiti da Hajduk nestane

Vijećnici SDP-a i HNS-a neće dopustiti da Hajduk nestane

Vijećnici SDP-a i HNS-a u splitskome Gradskom vijeću na današnjoj su zajedničkoj konferenciji za novinare optužili gradsku vlast i sadašnju upravu… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika