Objavljeno u Nacionalu br. 716, 2009-08-03

Autor: Plamenko Cvitić

Istraga u Srbiji: Milovanovića sumnjiče i za prvi atentat na Ivu Pukanića

Istražitelji zasad još nisu ustanovili ili još uvijek drže u tajnosti je li na Pukanića doista pucao Željko Milovanović, ili je on koordinirao cijelu akciju, a da je atentat trebao izvršiti netko pod njegovim izravnim nadzorom.

ŽELJKO MILOVANOVIĆ
uhićen je u Beogradu
krajem svibnjaŽELJKO MILOVANOVIĆ uhićen je u Beogradu krajem svibnjaOsim što je još prije nekoliko mjeseci utvrđeno da je Željko Milovanović bio glavni operativac u likvidaciji Ive Pukanića u listopadu prošle godine, policijski istražitelji ga odnedavno dovode u vezu i s prvim atentatom na Pukanića u travnju prošle godine. Naime, suradnjom hrvatskih i srbijanskih istražitelja došlo je do razmjene podataka, među ostalim i mnogih brojeva mobitela koje je Željko Milovanović koristio proteklih godina. Određeni dio tih brojeva otkriven je krajem svibnja, kad je Milovanović uhićen u Beogradu, a potom je detaljno pretražen stan u kojem je boravio.

Nakon toga policijski istražitelji ustanovili su da je jedan od Milovanovićevih brojeva imao znakovito putovanje u travnju prošle godine: osoba s tim brojem početkom travnja je iz BiH ušla na hrvatski teritorij, da bi nekoliko dana boravila u Zagrebu, vrlo blizu Pukanićeva doma. U srijedu 9. travnja, na dan neuspjelog atentata, taj je mobitel također bio u centru Zagreba. Još iste noći, baš nakon pucnja na Pukanića, taj je broj napustio Zagreb i ponovno prešao u BiH. Ipak, istražitelji zasad još nisu ustanovili ili još uvijek drže u tajnosti je li na Pukanića doista pucao Željko Milovanović, ili je on koordinirao cijelu akciju, a da je atentat trebao izvršiti netko pod njegovim izravnim nadzorom.

Vezane vijesti

Za ubojstvo Pukanića grupi ukupno 148 godina zatvora

Za ubojstvo Pukanića grupi ukupno 148 godina zatvora

Vrhovni sud potvrdio je najveća kaznu za organizirano ubojstvo u Hrvatskoj; za ubojstvo Ive Pukanića i Nike Franjića odredio je šesteročlanoj skupini… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika