03.08.2009. / 14:46

Autor: Ivica Medo

Jurčić: Ne znamo igrati na 'nulu', idemo na pobjedu

Dan uoči uzvratne utakmice 3. pretkola Lige prvaka s Red Bull Salzburgom trener Dinama Krunoslav Jurčić poručio je da će njegova momčad ići na pobjedu iako može proći u sljedeće kolo i s 0:0

Krunoslav JurčićKrunoslav Jurčić"Istina je da nam je to bitna utakmica, ali nije povijesna i ne želim nametati svojim igračima pritisak koji sam ja osjećao dok sam igrao za Dinamo. Nogomet će se igrati i u subotu bez obzira na sutrašnji rezultat", izjavio je Jurčić u uvodnom izlaganju, a zatim je još jednom podsjetio:

"Nemamo na raspolaganju Mandžukića i Etta zbog suspenzija, dok su Kovač, Tomečak i Antolić još uvijek ozlijeđeni. Imamo večeras trening u 20.00 a onda idemo u našu bazu u Mokrice da se malo odmorimo i napunimo baterije za sutrašnju utakmicu."

Dinamov trener podcrtao je što očekuje od momčadi Huuba Stevensa.

"Postavit će se čvrsto, bit će organizirani i neće odstupati o svojeg dosadašnjeg stila, a to je nogomet bez previše rizika. Jutros smo pogledali našu utakmicu iz Salzburga i još jednom proanalizirali gdje smo mogli odigrati bolje i gdje smo griješili", istakao je Jurčić.

Hoće li na desnom boku zaigrati Lovren?

"Budući da vidim kako 'insajderska' služba Red Bulla u Hrvatskoj radi odlično, onda sam siguran da oni znaju kako nam je to jedino riješenje za desni bok budući da je Tomečak ozlijeđen. Nema se tu što kriti."

Jeste li radili na taktici za zaustavljanje Tchoyija koji je radio dosta problema Glavini na desnoj strani?

"Dobro sam pogledao snimku i zaključio sam da je samo tri puta prošao na toj utakmici. Od toga dva puta pomoću prekršaja. Nisam bio zadovoljan našom pozicijskom igrom i tu moramo napraviti korekcije. Ali nemojmo banalizirati nogomet na taj način da to gledamo kao dvoboj Glavine i Tchoyija. Nogomet se ipak igra zonski."

Znate li momčad koja će istrčati na travnjak?

"Odlučio sam se tko će igrati, a znamo i taktiku s kojom ćemo se suprotstaviti Red Bullu."

Dinamu je dosta i 0:0. Hoćete li igrati na pobjedu?

"Imamo profil igrača koji su ofenzivno orijentirani, a moja filozofija nogometa glasi: Uvijek korak naprijed, a nikako korak nazad. Želimo pobjedu, a igra na nulu bila bi kontraproduktivna. Uostalom, mi nismo ekipa koja zna igrati na nulu."

Barbarić ili Carlos na mjestu stopera uz Bišćana?

"Dopustite da ne otkrijem baš sve. Ako vi meni izdiktirate momčad Salzburga, onda ću ja odmah reći tko sutra igra za Dinamo. Čujemo da bi umjesto Vladavić mogao igrati Ilić. To je onaj koji je igrao za Partizan kad su dobili pet komada na Maksimiru. Vladavić je pokretljiviji, ali Ilić se zabija u šesnaesterac i zna biti vrlo opasan", zaključio je Jurčić.

Red Bull će danas u 18.00 obaviti trening na maksimirskom travnjaku, a za 19.30 najavljena je press-konferencija trenera Huuba Stevensa.

Vezane vijesti

Niko Kovač novi trener Red Bull Salzburga?

Niko Kovač novi trener Red Bull Salzburga?

Sasvim neočekivano redove aktualnih austrijskih prvaka, nogometaša Red Bull Salzburga, napustio je nizozemski trener Ricardo Moniz. Premda je imao… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika