04.08.2009. / 17:24

Autor: Ivica Medo

Torcida ima dokaz: UEFA nije zabranila putovanje u Žilinu

Klub navijača Hajduka objavio je na svojoj web stranici dokument u kojem se vidi da Uefa nije zabranila navijačima splitskog kluba putovanje u Žilinu, ali ni nazočnost na prvoj utakmici 3. pretkola Lige prvaka sa Žilinom

TorcidaTorcidaU cijelosti prenosimo priopćenje Kluba navijača Hajduka.

"KN Torcida je došao u posjed odluke UEFE od 22.8.2008. na koju su se pozivali MŠK Žilina i slovačka policija, a i neki mediji, kada su tvrdili da je navijačima Hajduka zabranjen ulaz na stadion u Žilini. Međutim, ova odluka potvrđuje da su KN Torcida i navijači koji su u vlastitoj organizaciji nabavili ulaznice i otputovali na utakmicu, bili u pravu kada su tvrdili da njima nije zabranjen dolazak na utakmicu.

Naime, ovom odlukom UEFE naloženo je Hajduku da se suzdrži od naručivanja odnosno kupovanja ulaznica za sljedeće dvije gostujuće utakmice, što podrazumijeva i suzdržavanje od organizacije putovanja navijača. Odluka UEFE ne odnosi se na navijače koji su u vlastitom aranžmanu nabavili ulaznice i otputovali u Slovačku te im ulazak na stadion nije mogao biti zabranjen temeljem navedene odluke UEFE. Tome u prilog govori i činjenica da propisi UEFE uopće ne predviđaju mogućnost da se navijačima određenog kluba zabrani pristup na stadion.

Prema tome MŠK Žilina je bila dužna pustiti sve navijače na utakmicu koji su imali ulaznice, pogotovo ako su ih sami nabavili, i to bez obzira na to da li imaju navijačka obilježja ili ne.

KN Torcida će zbog šokantne brutalnosti policije pružiti svu moguću pomoć svim navijačima koji su pretrpili štetu ili ozljede bez obzira na njihovo državljanstvo te je u tu svrhu stupio u kontakt s odvjetničkim uredom u Slovačkoj radi pružanja pravne pomoći oštećenim navijačima Hajduka. Bitno je napomenuti da navodi policije da je ulaz na stadion navijačima onemogućen jer su izazivali nerede i jer je prijetila eskalacija nereda nije istinit budući da nereda prije utakmice nije bilo, a navijači koji su ulaznice nabavili putem Ticketportala dobili su pisanu obavijest o stavu MŠK Žilina da "nitko tko govori hrvatski jezik neće biti pušten na stadion" i to satima prije nego što su navijači Hajduka zaustavljeni pred stadionom", stoji u priopćenju Kluba navijača Hajduka.

UEFA- in dopis Hajduku:

Uefin dopis Hajduku; prvi dioUefin dopis Hajduku; prvi dio

Uefin dopis Hajduku; drugi dioUefin dopis Hajduku; drugi dio

Vezane vijesti

UEFA kaznila HNS s 80.000 eura

UEFA kaznila HNS s 80.000 eura

Europska nogometna organizacija (UEFA) kaznila je Hrvatski nogometni savez (HNS) s 80.000 eura zbog neprimjerenog ponašanja hrvatskih navijača na… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika