04.08.2009. / 20:11

Autor: Ivica Medo

Red Bull Salzburg slavi: Dinamo se oprostio od Lige prvaka

U uzvratnoj utakmici 3. pretkola Lige prvaka Dinamo je izgubio 2:1 od Red Bull Salzburga, koji se plasirao u sljedeće kolo s ukupnom pobjedom od 3:2, dok Dinamo očekuje borba za prolaz u Europsku ligu. U petak je ždrijebanje 4. pretkola Europske lige

Igoru Bišćanu poništen je pogodak zbog zaleđa (Foto: Igor Šoban)Igoru Bišćanu poništen je pogodak zbog zaleđa (Foto: Igor Šoban)Utakmica je počela prije nekoliko sekundi.

Prvu povezanu akciju izveo je Dinamo. Nakon duplog pasa u šesnaestercu Salzburga s Papadopoulosom Morales nije uspio završiti akciju udarcem. Netko iz obrane Slazburga u posljednji trenutak izbio je loptu pred Čileancem.

Prvu polušansu Dinamo je stvorio u 5. minuti. Morales je iz slobodnog udarca centrirao s desne strane, lopta je prošla kroz buket igrača u šesnaesteracu, no Badelj je bio prekratak na drugoj stativi i lopta odlazi preko grede.

Prekid s desne strane za Red Bull. Leitgeb dobro ubacuje u peterac, no u posljednji trenutak ispred Zicklera čisti Glavina.

Minutu kasnije dvije opasne prilike pred vratima Butine. Prvo je s lijeve strane probio Tchoyi, ali onda je zakomplicirao i upropastio izglednu priliku za Austrijance. Drugu polupriliku za RB imao je Nelisse, no nije dobro zahvatio loptu na dodavanje Zicklera i ona odlazi pored vrata Dinama.

Sjajan prodor Sammira po desnoj strani, no zaustavljen je prekršajem uz aut liniju.

Sjajan centaršut Moralesa, Bišćan zahvaća loptu glavom i pogađa mrežu Red Bulla. No, gol je poništen zbog zaleđa.

Lukav pas Sammira prema Badelju, no njegov udarac blokira obrana Salzburga.

U mrtvoj šansi našao se Tchoyi, bio je sam pred Butinom, no Kamerunac je opet zakomplicirao i obrana Dinama ga je uspjela blokirati.

Sudac upozorava Bišćana zbog grubog starta na Zickleru.

U tijeku je 30. minuta utakmice. Rezultat je još uvijek 0:0.

GOL!!! ŠVENTO 33. MINUTA

Kakva pogreška najiskusnijeg igrača Dinama Tomislava Butine. Dušan Švento izveo je slobodan udarac s nekih 30 metara, bio je to više centaršut, no lopta je pala na zemlju ispred zbunjenog Butine i ušla u mrežu.

Velika šansa za Papadopoulosa, Grk je nakon pogreške Red Bullove obrane, slične kao u Salzburgu kad je Mandžukić zabio za 1:1, izašao sam pred vratara Gustafssona, no spetljao se i Gustafsson mu je oteo loptu.

Još jedna šansa za Dinamo u 42. minuti. Lovren je iskosa s desne strane oštro pucao na povratnu loptu Moralesa, no Gustafsson još jednom spašava Austrijance refleksnom obranom nogom.

Pred kraj prvog poluvremena opasna situacija pred golom Butine. Tchoyi je probio po desnoj strani, zatim je uposlio Nelissea, no u posljednji trenutak blokira Lovren.

Kraj je prvog poluvremena.

DRUGO POLUVRIJEME

Jurčić se u poluvremenu odlučio za izmjenu, iz igre je izašao Mathias Chago, a ušao je Miroslav Slepička.

Drugo poluvrijeme je počelo.

GOL!!! PAPADOPOULOS 46. MINUTA

Već u prvoj minuti drugog poluvremena Grk Papadopoulos izašao je sam pred vratara Gustafssona i ovaj put pogodio na pravo mjesto. Dinamo je izjednačio na 1:1.

Opasna situacija pred golom Dinama. Nelisse je pogodio glavom stativu, ali sudac je svirao prekršaj u napadu nad Bišćanom.

U kontri je Slepička odlično centrirao na drugu stativu, no Sammir ne stiže loptu.

Još jedna šansa za Dinamo. Morales je iz slobodnog udarca prebacio na drugu stativu do Sammira, a ovaj vraća nogom u sredinu prema Lovrenu koji s pet metara glavom šalje loptu preko grede. Čini se da mu je pri udarcu zasmetao Carlos.

U tijeku je 65. minuta utakmice.

Korner za Dinamo. Loptu hvata Gustafsson. U kontri Zickler daje loptu za Tchoyija, no ovaj opet komplicira i šansa za Red Bull odlazi u nepovrat.

Umalo pogreška Bišćana. Neoprezno je vraćao loptu Butini, a akciju je pratio Zickler koji je zamalo presjekao put lopti. Butina klizećim startom izbacuje loptu u aut.

U tijeku je 71. minuta. Sjajan udarac Moralesa s više od 30 metara iz slobodnog udarca. Gustafsson brani krajnjim naporom.

Igra se 76. minuta, rezultat je identičan onom iz Salzburga 1:1.

Izlazi Zickler, a ulazi Cziommer.

Žuti karton za Slepičku zbog simuliranja u 80. minuti utakmice.

GOL!!! NELISSE 83. MINUTA

Cziommer je šutirao s dvadeset metara, lopta je nekoga dirala, vara Butinu, no pogađa stativu. Međutim, na odbijanac natrčava Nelisse i pogađa desni gornji kut Dinamova gola.

Izlazi Carlos, ulazi Kramarić. Prekasno.

Leitgeb izlazi, ulazi Augustinussen. U tijeku je 87. minuta utakmice.

Kraj utakmice.

DINAMO - RED BULL SALZBURG 1:2

Stadion: Maksimir

Gledatelja: 20.000

Strijelci: Papadopoulos 46/Švento 35, Nelisse 83

Žuti kartoni: Lovren 69, Slepička 80/Sekagya 61

Glavni sudac: Alain Hamer (Luksemburg)

Pomoćnici: François Mangen, Christian Holtgen (Luksemburg)

Četvrti sudac:Albert Toussaint (Luksemburg)

Dinamo Zagreb: Butina 5.5, Lovren 6.5, Sammir 6 (Barabarić 89), Glavina 5.5, Chago 5.5 (Slepička 46), Carlos 5 (Kramarić 85), Badelj 6, Vrdoljak 6, Bišćan 6, Morales 6.5, Papadopoulos 6.5

Klupa: Kelava, Ibáñez, Calello, Kramarić, Barbarić, Slepička, Sivonjić

Trener: Kruno Jurčić

Red Bull Salzburg: Gustafsson 7, Dudić 6.5, Zickler 7 (Cziommer 79), Nelisse 7, Tchoyi 7, Schiemer 6, Ulmer 6, Švento 7 (Opdam 90+), Sekagya 6, Leitgeb 6 (Augustinussen 87), Aufhauser 6

Klupa: Arzberger, Schwegler, Augustinussen, Ježek, Opdam, Cziommer, Ilić

Trener: Huub Stevens

Vezane vijesti

Niko Kovač novi trener Red Bull Salzburga?

Niko Kovač novi trener Red Bull Salzburga?

Sasvim neočekivano redove aktualnih austrijskih prvaka, nogometaša Red Bull Salzburga, napustio je nizozemski trener Ricardo Moniz. Premda je imao… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika