07.08.2009. / 11:55

Autor: Hina

Ubojstvo Politkovske: Suđenje se nastavlja unatoč prigovorima obitelji likvidirane novinarke

Obitelj pokojne novinarke usprotivila se sadašnjem suđenju koje je počelo u srijedu, ocijenivši da mišljenje državnog tužiteljstva ima previše 'rupa' da bi se mogli osuditi optuženici koji su već oslobođeni u veljači

Sudac vojnoga suda u Moskvi odlučio je u petak, nakon oslobađajuće presude u prvom sudskom postupku, da se nastavlja drugo suđenje trima osobama osumnjičenim za sudjelovanje u ubojstvu novinarke Anne Politkovske, unatoč negativnom mišljenju podnositelja tužbe o istrazi.

Sudac Nikolaj Tkačuk zatražio je da se izboru porotnika pristupi 7. rujna, pošto je odbio zahtjev obitelji žrtve, koji su pak prihvatila ministarstva za javnu upravu i za obranu, da se predmet vrati tužiteljstvu.

Djeca oporbene novinarke ubijene u listopadu 2006. htjela su da predmete koji se tiču troje osumnjičenih za sudjelovanje u ubojstvu kojima se trenutno sudi ured tužitelja ujedini s predmetima koji se tiču osumjičenog za počinjenje zločina koji je još u bijegu i naručitelja koji još nije poznat.

Obitelj pokojne novinarke usprotivila se sadašnjem suđenju koje je počelo u srijedu, ocijenivši da mišljenje državnog tužiteljstva ima previše 'rupa' da bi se mogli osuditi optuženici koji su već oslobođeni u veljači.

Vrhovni sud je naredio drugo suđenje zbog brojnih povreda procedure u prvom postupku.

Vezane vijesti

Tko je naručio ubojstvo Politkovskaje?

Tko je naručio ubojstvo Politkovskaje?

Pet godina nakon ubojstva vlasti u Moskvi ipak javljaju o prvim uspjesima u istrazi. U svibnju ove godine u Čečeniji je navodno uhićen ubojica… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika