07.08.2009. / 14:44

Autor: Ivica Medo

Kruno Jurčić: Trenere u Hrvatskoj tretiraju kao volove

Nakon ždrijeba u Nyonu Dinamo će u 4. pretkolu Europske lige igrati protiv škotskog Heart of Midlothian FC, a trener Kruno Jurčić na današnjoj press-konferenciji iznio je svoje mišljenje u sljedećem europskom protivniku "modrih", ali se dotakao i trenutačnog stanja u hrvatskom klupskom nogometu

Kruno Jurčić, trener DinamaKruno Jurčić, trener Dinama"Mi prije svega razmišljamo o prvoj sljedećoj utakmici. Dvoboj s Croatijom iz Sesveta nam je vrlo bitna jer želimo povratiti pobjedničku atmosferu u momčad i održati prvo mjesto u prvenstvu. Stoga još uvijek ne razmišljamo o Heartsu. Imamo nekoliko ozlijeđenih igrača poput Kovača, Slepičke, Tomića, Tomečaka", izjavio je Jurčić u uvodu presice, a zatim je dodao:

"Njima počinje prvenstvo tek idući tjedan, ali znamo kakav rejting ima škotski nogomet. Oni su ušli izravno u 4. pretkolo, pa i to nešto govori o njihovoj ligi. Skautirali smo sve moguće protivnike, pa znamo već dosta o njima. Respektiramo protivnika, ali puni samopouzdanja i vjere ući ćemo u tu utakmicu. Samo je bitno da mi budemo disponirani, a sve ostalo nije u prvom planu."

Kakvo je stanje u svlačionici nakon šokantnog poraza od Red Bull Slazburga?
"Naravno da dečki emotivno proživljavaju utakmicu s Red Bullom. Osobno takve ljude volim, a ne one koji ništa ne osjećaju bilo pobijedili ili izgubili. Radimo na tome da ih dignemo i vratimo normalno ozračje kroz proces rada."

Puno je kritika na vaš račun. Kako ih doživljavate?
"Čovjeka mogu iznenaditi stvari koje nisu predvidljive, one koje su predvidljive ne mogu me iznenaditi."

Što je sa Slepičkom?

"Zateže ga zadnja lože, to je jedna normalna reakcija na napore utakmice jer nije prošao kompletne pripreme. Nema razloga za poštedu bilo kojeg igrača. Imamo igrače koji ne mogu igrati u europskim natjecanjima, pa ćemo tražiti najbolja rješenja."

O kome se radi?
"Lovren nema pravo igrati. Opet igrač zadnje linije. S obzirom da je Kovač ozlijeđen, imamo problema u zadnjoj liniji i moramo tražiti novo rješenje. Kovač je bio u Njemačkoj na dodatnom pregledu. Nadamo se da će sve biti ok."

Kako ste doživjeli rezultate ostalih hrvatskih klubova u Europi?
"Žao mi je, ja sam dio hrvatskog nogometa, vezan sam prijateljski s ljudima iz ostalih klubova. Potresao me slučaj Ivice Kalinića. Čuo sam se s njim dva sata prije utakmice. Bio je raspoložen, a eto što se kasnije dogodilo. Plaćamo račune masovnog odlaska igrača, presija na trenere prelazi sve granice. Imamo tretman kao volovi koji se međusobno udaraju u glavu. A onda kad ispadnemo od Žilina i sličnih klubova samo plaćamo račune svega onog što smo radili u prošlosti. Čuo sam da su smijenili Milivoja Bračuna u Slaven Belupu. To vam je tako kod nas", zaključio je Jurčić.

Vezane vijesti

Novosel, Horvatinčić i Vrbanović oslobođeni optužbe za malverzacije

Novosel, Horvatinčić i Vrbanović oslobođeni optužbe za malverzacije

Bivši čelnici NK Croatije Mirko Novosel, Tomo Horvatinčić i Damir Vrbanović nepravomoćno su danas oslobođeni optužbe za zloporabe "teške" oko 120… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika