08.08.2009. / 19:17

Autor: Ivica Medo, Totalsport

Olić zabio za Bayern protiv Hoffenheima na asistenciju Pranjića

Utakmica njemačkog prvenstva između Hoffenheima i Bayerna završila je 1:1. Bavarce je doveo u vodstvo hrvatski reprezentativac Ivica Olića pogotkom u 25. minuti, a asistent mu je bio Danijel Pranjić

Danijel Pranjić i Ivica Olić slave pogodak Danijel Pranjić i Ivica Olić slave pogodak

Izjednačio je Obasi u 41. minuti na dodavanje Ibiševića.

Za Hoffenheim od prve minute nastupa i treći hrvatski reprezentativac u ovom susretu Josip Šimunić.

Sva mjesta na novom stadionu Hoffehnheima Rhein-Neckar-Areni rasprodana su pa je utakmici nazočilo 30.150 gledatelja.

U novom dresu Hoffenheima je debitirao Josip Šimunić, a u gostujućem Ivica Olić i Danijel Pranjić. Najbolje je svih 90 minuta na terenu iskoristio Olić koji je odmah potvrdio da je uprava bavarskog kluba dobro postupila kada ga je kupila iz Hamburga.

U 25. minuti je akciju Bayerna započeo Van Bommel. Loptu je proslijedio na lijevu stranu prema Danijelu Pranjiću. Ovaj je lijepo zavrnuo niski centaršut u šesnaesterac, a tamo je loptu dočekao Olić i sa pet-šest metara proslijedio je u mrežu.

Inače, pogotku je prethodila bolja igra Hoffenheima, posebno bosansko-hercegovačkog reprezentativca Seada Salihovića. Isto tako, domaćin je bio zakinut za regularan pogodak u 7. minuti i to Josipa Šimunića!

Skraćeni korner je izveo Salihović, Šimunić je nebeski skočio i trznuo glavom. Lopta je pogodila stativu i odbila se prema mreži kada ju je vratar Rensing izbacio, makar je cijelim obujmom itekako prošla vratarsku liniju. No, sudac, kao i pomoćnik, su ostali nijemi.

Zasluženo je Hoffenheim izjednačio u 41. minuti kada je, opet Salihović asistirao, a Chinedu Obasi sjajno završio akciju udarcem sa desetak metara, iz prve.

U nastavku je utakmica imala daleko lakši ritam bez pravih opasnosti na obje strane, a sva tri Hrvata su odigrala svih 90 minuta na startu nove sezone Bundeslige.

Hoffenheim - Bayern 1:1

Strijelci: Obasi 41/Olić 25

Hoffenheim: Hildebrand - Beck, Šimunić, Compper, Ibertsberger - Weis (Vukčević 62), Vorsah, Salihović - Carlos Eduardo - Ibišević (Maicosuel 67), Obasi (Terrazzini 87)

Bayern: Rensing - Lahm, Van Buyten, Badstuber, Pranjić - Van Bommel (Timoščuk 80) - Hamit Altintop, Schweinsteiger (Braafheid 84) - Baumjohann (T. Müller 73) - Gomez, Olić

Bundesliga, 1. kolo (subota):

Hoffenheim - Bayern 1-1 (Obasi 41 / Olić 25)

Borussia Dortmund - Köln 1-0 (Matip 75-ag)

Nürnberg - Schalke 1-2 (Mintal 87 / Kuranyi 35, 50)

Werder - Eintracht 2-3 (Özil 13, Sanogo 44 / Amanatidis 7, 42, Fenin 71

Mainz - Bayer Leverkusen 2-2 (Hoogland 6, Gunkel 82 / Derdiyok 42, Kiessling 44)

Hertha - Hannover 1-0 (Kačar 82)

Bundesliga, 1. kolo (nedjelja):

Bochum - Borussia M'gladbach (15.30)

Freiburg - HSV (17.30)

Vezane vijesti

Prvo pojačanje Liverpoola Islanđanin Sigurdsson

Prvo pojačanje Liverpoola Islanđanin Sigurdsson

Islandski nogometaš Hoffenheima Gylfi Sigurdsson proljetni dio sezone impresionirao je na posudbi u Swanseeju pod palicom sadašnjeg menadžera… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika