10.08.2009. / 14:31

Autor: Andrea Belin

4 koraka do savršeno oblikovanih obrva

Savršen izgled lica ne garantira samo skupocjena kozmetika. Da bi vaše lice izgledalo svježe i njegovano obratite pažnju i na obrve...

Obratite pažnju na kvalitetu pinceteObratite pažnju na kvalitetu pinceteŽelimo li ostaviti sliku zavodnice ili umiljate djevojčice, ovisi i o obliku obrva. Da bi one izgledale savršeno nije vam dovoljna samo kvalitetna pinceta. Obrve možete naglasiti i nekim drugim pomagalima. Nudimo vam nekoliko savjeta kako oblikom obrva postići savršen izgled lica!

Oblik
Prije nego se uhvatite pincete nemojte razmišljate kakav oblik obrva je trenutačno u modi jer su velike šanse da vam neće pristajati. Ukoliko niste sigurni kakav oblik vam najbolje odgovara, pitajte svoju kozmetičarku.

Najviša točka obrva treba biti malo dalje od sredine oka, a sve neuredne dlačice ispod ili iznad završetka moraju biti uklonjene.

Olovka
Ako obrve čupate sami kod kuće, njihovu dužinu odredite olovkom. Prislonite olovku kraj nosa i korigirajte s unutrašnjim kutom obrve. Na taj način možete odrediti gdje obrva treba početi. Ako na kraju primijetite da ste na nekim dijelovima počupali previše, naglasite taj dio olovkom. Pripazite da nijanse boja budu slične.

Posebna njega
Prije početka šminkanja već oblikovanih obrva, počešljajte ih posebnom četkicom i započnite s njihovim uljepšavanjem. Kada na lice nanesete šminku s obrva uklonite puder i nanesite kremu ili gel koji će ih dodatno naglasiti.

Ukoliko imate svijetle obrve, savjetujemo da ih uređujete sami, međutim ako su vam obrve tamne i crne možda bi bilo bolje da se njima bavi stručna osoba.

Čupanje
Kako bi što manje griješili, obratite pažnju na ogledalo i na mjesto na kojem ćete raditi tretman. Obrve uvijek čupajte na jakom svijetlu kako bi vidjeli svaku vlas. Ako osjećate nepodnošljive bolove, na područje gdje ćete odstranjivati obrve, namažite ledom.

Uvijek ih čupajte u smjeru u kojem rastu. Obrvu je najlakše oblikovati ako ju zategnete između palca i kažiprsta. Nikada ih nemojte čupati nekoliko minuta prije izlaska jer se na tom mjestu može pojaviti crvenilo.

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika