11.08.2009. / 15:39

Autor: Ivica Medo

Slaven Bilić optimističan: Nikad nismo bili kompletniji

Uoči ogleda s Bjelorusijom u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo u Južnoafričkoj Republici izbornik hrvatske reprezentacije Slaven Bilić i kapetan Darijo Srna održali su press-konferenciju u hotelu Crowne Plaza koji se nalazi u središtu Minska

Slaven BilićSlaven Bilić"Bjelorusija je odlična momčad, sjajno posložena i odlično vođena, reprezentacija koja zna igrati nogomet i koja je u dosadašnjim susretima sa Ukrajinom i Engleskom pokazala i dokazala kako je sposobna ostvariti rezultat i protiv najjačih", izjavio je Bilića a prenio službeni portal HNS-a.

"Mi imamo pravo biti optimisti, siguran sam da možemo odigrati dobru utakmicu, i iako u kadru zbog specifičnih okolnosti imamo samo 20 igrača, mogu naglasiti da smo, otkako vodimo reprezentaciju najkompletniji, odnosno da ovaj naš spisak, kažimo to tako - nikada nije bio deblji."

Naravno da se izbornik osvrnuo na povratak u reprezentaciju Eduarda da Silve.

"Dudu je još jedan razlog zbog kojega trebamo biti posebno zadovoljni. Iako se može kazati kako je u proteklim kvalifikacijama postigao 80 posto naših golova, s njim u momčadi mi nismo dobili samo strijelca već igrača koji nam omogućava da razvijemo našu prepoznatljivu igru."

Kapetan hrvatske reprezentacije Darijo Srna ističe kako je samopouzdanje igrača na visokoj razini unatoč teškoj situaciji u skupini.

Darijo SrnaDarijo Srna"Mi smo imali nesreću da u oba dvoboja s Ukrajinom, direktnim protivnikom nismo ostvarili planirani broj bodova, a dojam je da smo ukupno bili bolja momčad, kako u Harkivu tako i u Zagrebu. Unatoč svemu, čvrsto smo na zemlji, naše samopouzdanje nije poljuljano i vjerujem da ćemo već sutra protiv Bjelorusije, ali i u svim ostalim susretima pokazati i dokazati da smo zaslužili odlazak na SP u Južnu Afriku", tvrdi Srna.

Bili nije želio otkriti udarni sastav za sutrašnju utakmicu koja će se odigrati na stadionu Dinama iz Minska s početkom u 20.15, ali s obzirom na raspored momčadi na posljednjem treningu, može se zaključiti kako će u odnosnu na utakmicu s Ukrajinom Ognjen Vukojević zamijeniti Ivana Jurića na poziciji zadnjeg veznog, dok će Eduardo istisnuti Mladena Petrića u vršku napada i zajedno s Ivicom Olićem tvorit će hrvatski napadački duo.

Vezane vijesti

Torres: Bilić nas je sasvim paralizirao

Torres: Bilić nas je sasvim paralizirao

Pohvalu je izborniku hrvatskih nogometaša Slavenu Biliću dao napadač Chelseaja i španjolske reprezentacije Fernando Torres. - Hrvatski je izbornik… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika