12.08.2009. / 16:14

Autor: Andrea Belin

Ljepota i njega : Koje su sve blagodati maslinovog ulja

Oštećenih vrhova kose, suhe kože na licu ili ispucale kožice oko noktiju riješiti ćete se s nekoliko kapi maslinovog ulja..Ukoliko niste ljubitelj mirisa maslinovog ulja, pomiješajte ga s omiljenim mlijekom za tijelo

Maslinovo ulje pomaže koži lica Maslinovo ulje pomaže koži lica Maslinovo ulje je izvrsno za sve, naročito ekstra djevičansko ulje koje se dobiva jednostavnim prešanjem i filtriranjem maslina pri čemu sadržaj blagotvornih sastojaka ostaje potpuno očuvan.

Visoki postotak vitamina i nezasićenih masti blagotvorno djeluju na kožu. Saznajte koje su sve blagodati ovog čudesnog proizvoda!

Nokti
Ako nemate čvrste nokte i kožica oko noktiju vam je jako oštećena, umočite prste u čašicu maslinovog ulja i držite nekoliko minuta.

Kožica na noktima odmah će omekšati, a nakon nekoliko ovakvih tretmana i vaši nokti će biti čvršći.

Ruke
Nekome je miris maslinovog ulja preintenzivan, no ako želite da vam koža na rukama bude mekana, nanesite nekoliko kapi prije spavanja.

Na ruke možete staviti pamučne rukavice, a da bi ublažili miris, u ulje dodajte nekoliko kapi limunovog soka.

Kosa
Ako je vaša kosa suha i oštećena, a to se često događa ljeti kada je izložena sunčevim zrakama, prije pranja šamponom, na vlasište nanesite smjesu maslinovog ulja i jaja. Smjesu držite na kosi oko pola sata i prekrijte plastičnom vrećicom. Nakon toga operite kosu na uobičajen način.

Usne
Sigurni smo da ste isprobali sve moguće proizvode za ispucane usne, no vjerujte samo nekoliko kapi maslinovog ulja riješiti će vaše probleme.

Lice
Ako imate problema s licem, slobodno umasirajte nekoliko kapi maslinovog ulja. Možete napraviti i masku za lice od maslinovog ulja, avokada i gline.

Tijelo i noge
Suhe kože na tijelu ili stopalima riješiti ćete se ako u kupku nanesete nekoliko kapi maslinovog ulja. Vaša stopala će biti mekša ako uvečer u noge umasirate ulje.

Vezane vijesti

Znanstvenici potvrdili genetsko podrijetlo migrene

Znanstvenici potvrdili genetsko podrijetlo migrene

Europski i australski znanstvenici otkrili su četiri nova gena koje se povezuje s najčešćim oblikom migrene, što upućuje na njezin nasljedni… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika