13.08.2009. / 12:17

Autor: Ivica Medo

Aljoša Asanović: Bili smo iritantno dobri na svim pozicijama

Nakon neprospavane noći u Minsku, vidno fizički i psihički iscijeđeni izbornik hrvatske reprezentacije Slaven Bilić i članovi stručnog stožera Aljoša Asanović i Nikola Jurčević stigli su jutros u 5.00 u Zagreb, a već u 11.00 održali su press-konferenciju u Sheratonu

Slaven Bilić, izbornik hrvatske reprezentacijeSlaven Bilić, izbornik hrvatske reprezentacije"Nemam što novo reći od sinoć. Jednostavno smo odigrali izvanrednu utakmicu", na početku je rekao Bilić, a zatim je riječ uzeo Nikola Jurčevič:

"U Minsku smo pokazali pravu snagu hrvatske reprezentacije. Bili smo razigrani i rastrčani, veliki povratak napravio je Eduardo da Silva, a pokazali smo i da imamo alternativu za Ivicu Križanca. Ova pobjeda važna nam je ne samo radi nastavka utrke za plasmanom u Južu Afriku, nego i zbog atmosfere u momčadi i kompletnoj nogometnoj javnosti", rekao je Jurčević.

Aljoša Asanović istaknuo je da samo oni koji su "unutra" u reprezentaciji, odnosno oni koji provode vrijeme s igračima na treninzima znaju kako se igrači ponašaju i kako ih se priprema.

"Mi iz stožera znali smo da će naši igrači napraviti sve da dođu do pobjede. Odigrali su utakmicu na najvišem taktičkom nivou, bili smo iritantno dobri na svakoj poziciji. Znali smo koju kvalitetu posjedujemo", izjavio je Asanović.

Dana 5. rujna slijedi uzvratna utakmica s Bjelorusima u Zagrebu, a Jurčević misli kako momčad izbornika Bernda Stangea može biti vrlo opasna u gostima.

"Moramo biti oprezni. Oni imaju nekoliko odličnih igrača, posebice u sredini terena, a imaju i jednu visoku klasu kao što je Aleksandar Hleb. Neće to biti laka utakmica, morat ćemo se pomučiti za pobjedu", upozorava Jurčević.

Izbornik Bilić potvrdio je kako je Luka Modrić bio sto posto spreman za utakmicu u Minsku.

"Nije imao nikakvih problema sa stopalom. Nikome nije bilo ništa osim Križancu. Sada sve to izgleda glatko kad se pobijedilo, ali bio je to veliki šok za nas kad smo shvatili da je Križanac ozlijeđen i da ne može nastaviti utakmicu. Dobio je udarac u koljeno, nadamo se da će sve biti OK s hrskavicom. Danas će na magnetsku rezonancu pa će se saznati hoće li izbivati s terena samo tjedan dana ili će to potrajati duže", zaključio je izbornik i požurio na spavanje.

Zaslužio je malo odmora.

Vezane vijesti

Torres: Bilić nas je sasvim paralizirao

Torres: Bilić nas je sasvim paralizirao

Pohvalu je izborniku hrvatskih nogometaša Slavenu Biliću dao napadač Chelseaja i španjolske reprezentacije Fernando Torres. - Hrvatski je izbornik… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika