13.08.2009. / 14:41

Autor: Andrea Belin

Velika Britanija: Bez visokih potpetica na radnom mjestu?

Kako tvrde u savezu, žene bi trebale nositi "cipele s prikladnom potpeticom" od najviše 2,5 centimetra jer u takvima ne bi osjećale bolove u nogama i leđima

Rijetko koja žena može odoljeti cipelamaRijetko koja žena može odoljeti cipelamaOduvijek postoje neka uobičajena pravila oblačenja u poslovnom svijetu gdje su odijela i kravate obvezni za muškarce, a kostimi za žene. No, predstavnici Britanskog saveza sindikata smatraju da bi obuća s visokim potpeticama trebala biti zabranjena na radnom mjestu.

Naime, u savezu smatraju da visoke štikle nisu primjerene na radnom mjestu, a jedan od razloga je i činjenica što dugoročno nepovoljno utječu na zdravlje.

Kako tvrde u savezu, žene bi trebale nositi "cipele s prikladnom potpeticom" od najviše 2,5 centimetra jer u takvima ne bi osjećale bolove u nogama i leđima.

"U savezu vjeruju da visoke potpetice djeluju glamurozno u Hollywoodu, ali one su potpuno neprikladne u radnom okruženju", navodi se u prijedlogu koji je u ime Britanskog saveza sindikata podnijelo udruženje pedikera.
Međutim, nekolicina žena smatra da visoke štikle "pomažu" ženama na radnom mjestu.

"Visoka sam samo metar i šezdeset i potreban mi je svaki centimetar potpetica kako bih mogla muškim kolegama gledati u oči dok razgovaramo. Kada bi štikle bile zabranjene u parlamentu, više me nitko ne bi mogao pronaći", našalila se jedna od poslanica.

Kako prenose britanski mediji, o prijedlogu će se raspravljati na konferenciji koja će se održati sljedeći mjesec.

Vezane vijesti

Postoji li globalni ideal ljepote?

Postoji li globalni ideal ljepote?

"Stvarno mi je dosta ove tiranije u modi. Zbog toga sad živim u Berlinu. Berlin je puno slobodniji", tvrdi španjolsko-kolumbijski modni dizajner… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika