15.08.2009. / 10:45

Autor: Hina

Velik uspjeh mladih informatičara na 21. Međunarodnoj informatičkoj olimpijadi

Hrvatski mladi informatičari već godinama donose odlične rezultate s međunarodnih informatičkih olimpijada znanja, a ovaj puta su nadmašili sve dosadašnje, navodi se u priopćenju

Foto: IlustracijaFoto: IlustracijaMladi hrvatski informatičari, učenici srednjih škola, osvojili su na 21. Međunarodnoj informatičkoj olimpijadi (IOI) 2009. u bugarskom Plovdivu jednu zlatnu i tri srebrne medalje, priopćili su u subotu njihovi stručni voditelji.

Ova olimpijada je najvažnije godišnje svjetsko znanstveno informatičko natjecanje za učenike srednjih škola do 19 godina starosti, koje je održano do 8. do 15. kolovoza u Plovdivu.

Na IOI 2009. nastupile su reprezentacije 83 države svijeta. Za Republiku Hrvatsku natjecali su se učenici koji su svoje mjesto u reprezentaciji izborili najboljim rezultatima na Državnom natjecanju, Hrvatskoj informatičkoj olimpijadi i Izbornim pripremama 2009.

Hrvatski mladi informatičari već godinama donose odlične rezultate s međunarodnih informatičkih olimpijada znanja, a ovaj puta su nadmašili sve dosadašnje, navodi se u priopćenju. Odličja su osvojili Stjepan Glavina (zlatna medalja), Ivan Pilat (srebrna medalja), Goran Žužić (srebrna medalja) i Jakša Markotić (srebrna medalja), učenici srednjih škola iz Preloga, Zagreba i Splita.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

registracija
15/8/09

grumpy, 15.08.09. 11:56

Sve cestitke momcima.Veliki uspijeh , posebno u zemlji u kojoj se uspjesnost cijeni uglavnim velicinom jahte ili sisa.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika