17.08.2009. / 15:00

Autor: Boris Bilas

Postulat HDZ-a: Partija jednako država

Ne bi bio problem kada bi samo Buljubašić i još par zadrtih simpatizera vladajuće stranke izjednačavali državu i HDZ, ali je problem što na tim temeljima HDZ vlada od ranih devedesetih pa sve do danas. I kada je na vlasti - bilo u Vladi, bilo u najmanjim općinama - svi državni i općinski aparati služe kao servis HDZ-u, a trebalo bi biti upravo suprotno

Partijska vrhuška: Vlado Šeks, Darko Milinović, Jadranka Kosor i barba Luka BebićPartijska vrhuška: Vlado Šeks, Darko Milinović, Jadranka Kosor i barba Luka Bebić"Vezano uz medijske napise o statusu Rade Buljubašića u Hrvatskoj demokratskoj zajednici izvješćujemo da on nikada nije bio zaposlenik stranke niti je imenovan na stranačke dužnosti, a netočno je da je kao profesionalac radio u tajništvu stranke", stoji u priopćenju za javnost koji je odaslao HDZ povodom današnjeg teksta u Večernjem listu o tome kako je vladajuća partija besramno uhljebila australskog instruktora svoje kominterne. U priopćenju se pojašnjava da Buljubašić u središnjicu stranke dolazi isključivo kao volonter koji pomaže "tajnici za iseljeništvo u radu, ponajprije s našim iseljenicima u Australiji i Novom Zelandu".

Ako je tako, onda je sve u redu. Nije uopće bitno što Rade Buljubašić već godinama prima plaću u Hrvatskoj elektroprivredi, iako tamo zapravo ništa ne radi. I nije važno što je Rade Buljubašić od te iste Hrvatske elektroprivrede dobio na korištenje stan od 89 četvornih metara kojeg je kasnije otkupio za pola cijene.

Nije važno zbog toga jer, kako su nam lijepo priopćili iz vladajuće stranke, Rade volontira u HDZ-u i pomaže tajnici. A ako netko volontira u HDZ-u, znači da mu građani ove države moraju biti zahvalni i iz svojih džepova izdvojiti poneku kunu kako bi Rade dobio zasluženu plaću.

Ako ništa drugo, moraju biti zahvalni jer je Rade napustio siguran tokarski posao u dalekoj Australiji, te se vratio na rodnu grudu kako bi volontirao za prosperitet domovine. A kada netko dugo i uspješno volontira onda je na toj državi i red da ga nakon nekog vremena i nagradi.

I nije slučajnost kada protagonist ove priče Rade Buljubašić i sam, pomalo naivno, prizna kako on vjeruje da je sve po zakonu i kako ne vidi ništa nemoralno, ili ako želite abnormalno, u svojim postupcima. Zašto nije slučajnost? Zato jer Buljubašić i sam kaže: "HDZ se brine o svojim vojnicima, a ja i ne vidim razliku između države i HDZ-a".

I ne bi bio problem kada bi samo Buljubašić i još par zadrtih simpatizera vladajuće stranke izjednačavali državu i HDZ, ali je problem što na tim temeljima HDZ vlada od ranih devedesetih pa sve do danas. I kada je na vlasti - bilo u Vladi, bilo u najmanjim općinama - svi državni i općinski aparati služe kao servis HDZ-u, a trebalo bi biti upravo suprotno.

Vezane vijesti

Karamarko: vlast nije napravila ništa za narod

Karamarko: vlast nije napravila ništa za narod

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko rekao je danas kako aktualna vlast tijekom proteklih šest mjeseci nije napravila ništa korisno za ovaj narod,… Više

Komentari

registracija
21/8/09

verdedoona, 21.08.09. 09:33

He,he, problem je što je gospon "vojnik" i vjerojatno je na onom spisku koji čuvaju kao zmija noge pa nije čudno što ih onda ima pola milijuna! He,he..


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika