18.08.2009. / 22:17

Autor: Ivica Medo

Stručnjaci za marketing poručuju: Ronaldo se mora oženiti kako bi pretekao Beckhama

Cristiano Ronaldo na putu je da postane najveća nogometna ikona, no da bi maksimizirao svoj marketinški potencijal, mora se oženiti, tvrdi Simon Chadwick, profesor sportskog marketinga na univerzitetu u Coventryju

Cristiano Ronaldo i njegova trenutačna djevojka Raffaella FicoCristiano Ronaldo i njegova trenutačna djevojka Raffaella Fico"Trenutačno postoji ispražnjeno mjesto na poziciji glavnog igračkog branda. Beckham polako gubi primat zbog svojih godina i zenita karijere. Ronaldo je idealna osoba za popuniti to ispražnjeno mjesto, osobito među djecom i tinejdžerima", misli Chadwick.
Prelaskom u Real Madrid, gdje će igrati rame uz rame s velikanima poput Kake ili nadolazeće zvijezde Karima Benzeme, Ronaldo je zapravo krenuo stopama Davida Beckhama koji je također iz Manchester Uniteda prešao u "kraljevski klub".
"Ronaldo je u sjajnoj poziciji. Oba kluba su najbolja po pitanju marketinškog brandiranja nogometaša, a imaju golemu navijačku vojsku širom svijeta", tvrdi Jamie Wynne-Morgan, glavni menadžer agencije M&C Saatchi Sport and Entertainment.
"Važno je da bude oprezan i ne dozvoli preeskponiranost te da odabere dobitnu strategiju. Ne smije ići na puno malih poslova", preporučuje Wynne-Morgan, čija je agencija savjetovala Ronalda da postane "ambasador" Castrola, ponajvećeg svjetskog proizvođača motornih ulja.
Ronaldu nedostaje stabilan obiteljski život kakav ima Beckham, koji trenutačno igra za LA Galaxy, a Portugalac je često optuživan kako nije timski igrač. To su dva faktora koja bi mogla negativno utjecati na njegovu marketinšku zaradu.
"Beckham je bio uspješan u Realu i zbog toga što je percipiran kao igrač koji igra za momčad. Mislim da Ronaldo to nema. Osim toga, Ronaldo se mora oženiti, smiriti s pristojnom djevojkom i osnovati obitelj", zaključuje Chadwick, što bi vjerojatno potpisala I Ronaldova majka, ali sudeći prema dugom popisu starleta koje Ronaldo ima u svojem imeniku, teško će joj se želja uskoro ostvariti. Trenutačno je u vezi s talijanskom "bombom" Raffaellom Fico, ali pitanje je koliko će to potrajati s obzirom na navodno "neutaživ apetit" Portugalca spram lijepih žena.

Vezane vijesti

Guti na probi u West Hamu

Guti na probi u West Hamu

Dugogodišnji vezni nogometaš Real Madrida Jose Maria Gutierrez, poznatiji pod nadimkom Guti, odradit će probu u novom članu engleske Premierlige West… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika