19.08.2009. / 16:42

Autor: Ivica Medo

Uoči Dinamove utakmice sezone Jurčić poručuje: Želim pobjedu bez primljenog pogotka

Uoči susreta sezone s Heartsom trener Dinama Krunoslav Jurčić uvjeren je u prolaz "modrih" u Europsku ligu

Zoran Mamić, Leandro Cufre i Krunoslav JurčićZoran Mamić, Leandro Cufre i Krunoslav JurčićJurčić se na početku osvrnuo na dolazak novog argentinskog pojačanja u Dinamo.

"Leandro Cufre igrač je kakvog smo željeli. Jako smo sretni i zadovoljni što nam se priključio, ali sam u isto vrijeme nesretan što se transfer nije realizirao prije, no što je tu je, moramo se okrenuti budućnosti. Zadovoljan sam što imamo momčad koja je kombinacija španera i igrača s izraženom disciplinom u igri, a upravo to Cufre donosi u momčad. Talijanska liga definirala je njegov igrački profil, mladi igrači će od njega moći puno naučiti", kazao je Jurčić, a zatim se usredotočio na utakmicu s Heartsom.

"Želimo igrati u Europskoj ligi, a na tom putu nam se našao Hearts. Izuzev suspendiranog Lovrena, ozlijeđenih Kovača i Ibaneza, svi ostali igrači su mi na raspolaganju. Smatram da smo u dobroj formi. Protiv Osijeka smo odigrali najbolju utakmicu u mome mandatu. Ne toliko u rezultatskom smislu (5:0), nego u nekim elementima igre u kojima sam primijetio značajan napredak", kazao je vidno zadovoljni Jurčić.

Škoti su ponosan narod

Dinamov trener zatim je rekao nekoliko rečenica o Heartsu.

"Gledao sam ih na video zapisima, ali i uživo neki dan. Škoti su srčan i ponosan narod, a te kvalitete su važne i za nogomet. Hearts je čvrsta momčad, ima fizički snažne igrače, prave atlete, a i taktički su vrlo dobri, što možda nije toliko karakteristično za Škote, no trener im je Mađar, pa je to razlog njihove taktičke kvalitete. Igraju tipičan engleski nogomet, iako u momčadi nemaju puno Škota i Engleza. Njihov stil igre je duga lopta, skok i igra glavom", objašnjava Jurčić.

Trener "modrih" istakao je dva imena koja su ga se dojmila u momčadi Heartsa te je otkrio s kojim bi rezultatom bio zadovoljan u prvoj utakmici.

"Želim pobjedu bez primljenog pogotka. A što se tiče Heartsovih igrača, meni se najviše sviđaju Obua i Suso", tvrdi Jurčić.

David Obua (1984.) ugandski je reprezentativac, stigao je u Hearts 2008. iz južnoafričkog Kaizer Chiefs, dok je Suso Santana (1985.) Španjolac, bivši igrač Tenerifa, a veći dio dosadašnje karijere proveo je na posudbi u nižerazrednim španjolskim klubovima.

Jurčić nije želio analizirati slabosti škotske momčadi koja je prošlo prvenstvo završila na trećem mjestu iza nedodirljivih Rangersa i Celtica, ali je potvrdio kako je učio nekoliko nedostataka koje će pokušati iskoristiti.

Ostala tek jedna dilema?

Pitanje je hoće li Dinamo sutra istrčati u istom sastavu kao protiv Osijeka u Zaprešiću i je li to što se prva utakmica igra u Zagrebu, prednost ili nedostatak za Dinamo?

"Utakmice kod kuće trebale bi biti plus, no europske utakmice nose sa sobom veliku odgovornost, a to je opterećenje koje nije dobro za moju momčad. Nadamo se da ovaj put neće osjećati pritisak kao protiv Red Bulla. Možda ćemo imati jednu promjenu u odnosu na utakmicu s Osijekom", otkrio je Jurčić, a na pitanje može li vezni red Dinama u sastavu Sammir - Badelj - Morales kvalitetno odigrati presing koji traži i leži li tu dilema oko početnog sastava, Jurčić je nakon kratkog razmišljanja odgovorio:

"Mi moramo definirati što želimo, a kad se odlučimo, onda moramo tražiti profil igrača koji mogu ispuniti postavljeni cilj. U pravilu, kreativnost i presing ne idu zajedno. Bitna je kompozicija igre, a volio bih da novinari obrate na to pozornost i na osnovu toga donesu zaključke kad utakmica završi."

Postoji li, dakle, dilema oko prvo sastava?

"Dilema postoji samo zbog vas novinara", žustro je odgovorio Jurčić.

Nakon koncerta U2-a maksimirski travnjak je potpuno uništen, a bilo je jako malo vremena za temeljito renoviranje. Nova trava se još nije dobro uhvatila, a drenaža je samo djelomično popravljena.

Travnjak će izdržati

"Sinoć smo imali trening na glavnom terenu. Mislio sam da će biti većih problema, no proteklo je sve u najboljem redu. Mislim da s travom nećemo imati većih problema", kaže Jurćić koji je na kraju pozvao navijače da se odazovu u što većem broju i bodre svoju momčad kako su to činili u posljednjih nekoliko utakmica.

"Posebno smo motivirani zbog naših sjajnih navijača kojima želimo priuštiti radost, ali i zbog ekipe Miljenka Sakomana koja je dan-noć radila na osposobljavanju travnjaka kako bismo mi mogli igrati u Maksmiru", zaključio je trener Dinama.

Vezane vijesti

Novosel, Horvatinčić i Vrbanović oslobođeni optužbe za malverzacije

Novosel, Horvatinčić i Vrbanović oslobođeni optužbe za malverzacije

Bivši čelnici NK Croatije Mirko Novosel, Tomo Horvatinčić i Damir Vrbanović nepravomoćno su danas oslobođeni optužbe za zloporabe "teške" oko 120… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika