19.08.2009. / 23:18

Autor: Ivica Medo, Totalsport

Video: Atletika, SP: Naslov za "ženu s brkovima" Semenyu

Najveća atletska senzacija godine svakako je Caster Semenya. Do prije tri tjedna apsolutno anonimna Južnoafrikanka postala je svjetska prvakinja na 800 metara...

Caster Semenya Caster Semenya No, o njoj će se vjerojatno raspravljati još neko vrijeme budući da je ranije tijekom srijede objavljeno da je Međunarodna atletska federacija (IAAF) zatražila provjeru njezina spola. Muško tijelo i glas izazvali su sumnju kod čelnika IAAF-a, a rezultati testiranja ove 18-godišnjakinje bit će poznati za nekoliko tjedana.

Ako zanemarimo tu priču, ostaje činjenica da je Semenya, koja je prije tri tjedna postala afrička juniorska prvakinja s najboljim rezultatom godine u svijetu, do zlata na Svjetskom prvenstvu u Berlinu došla na vrlo impresivan način. Nakon ulaska u drugi i završni krug dodala je gas i odjurila svim suparnicama te ušla u cilj u sjajnom vremenu (1:55.45), dakako uvjerljivo najboljem ove godine.

Do srebra je došla dosadašnja svjetska prvakinja, Kenijka Janeth Jepkosgei, dok je broncu osvojila Britanka Jennifer Meadows.

SP u atletici, 800 m, finale (ž):

1. Caster Semenya (JAR) 1:55.45

2. Janeth Jepkosgei (Ken) 1:57.90

3. Jennifer Meadows (VB) 1:57.93

...

Vezane vijesti

Bolt: Nitko u Londonu nema šanse protiv mene!

Bolt: Nitko u Londonu nema šanse protiv mene!

Najbrži čovjek svijeta Usain Bolt "obavijestio" je sve konkurente na predstojećom Olimpijskim igrama u Londonu da nemaju što tražiti protiv njega u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika