20.08.2009. / 12:40

Autor: Hina

Robert Redford snimit će film o ubojstvu Lincolna

Film će se baviti likom Mary Surratt, vlasnice taverne gdje je organizirana zavjera protiv Lincolna. Surrat je suđeno, proglašena je krivom i obješena zbog sudjelovanja u zavjeri i njezinom poticanju

Robert sa svojom životnom družicomRobert sa svojom životnom družicomAmerički glumac, redatelj i producent Robert Redford snimit će film o Mary Surratt koja je obješena jer se sudjelovala u zavjeri koja je završila ubojstvom predsjednika Abrahama Lincolna 1865. godine, piše specijalizirani časopis Hollywood Reporter.

Američki glumac, poznat po glumi kao i po političkom angažmanu, počet će snimanje najesen.

U tijeku je odabir glumaca no predviđeno je da jednu od glavnih uloga tumači James McAvoy (Posljednji škotski kralj, Okajanje, Tražen).

Film će se baviti likom Mary Surratt, vlasnice taverne gdje je organizirana zavjera protiv Lincolna. Surrat je suđeno, proglašena je krivom i obješena zbog sudjelovanja u zavjeri i njezinom poticanju.

Film će se pozabaviti i likom mladog Surrattina odvjetnika koji je bio uvjeren u nevinost klijentice.

Zadnje pojavljivanje Redforda na velikom ekranu bilo je 2007. u filmu "Jaganjci i lavovi" koji je režirao i u kojem je glumio pored Meryl Streep i Toma Cruisea.

Vezane vijesti

Dokumentarac 'Senna' predstavljen na Sundance Film Festivalu

Dokumentarac 'Senna' predstavljen na Sundance Film Festivalu

Film "Senna" o jednom od najvećih vozača Formule 1 svih vremena nominiran je za najbolji strani "dokumentarac" na ugledom Sundance Film Festivalu...… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika